Blåser i kritikerne

Xherdan Shaqiri har blitt kritisert etter overgangen til Liverpool.

25. jul 2018 kl 23.45 Arild Skjæveland

Da Liverpool la 13 millioner pund på bordet og sikret seg Xherdan Shaqiri fra Stoke, var det en del som stusset på det. Hvorfor de helrøde skulle kjøpe en spiller fra laget som endte desidert sist i Premier League.

Hans tidligere lagkamerat Charlie Adam, samt Sky Sports-ekspert Gary Neville, var blant de som uttalte seg. Etter sin første treningsøkt med sin nye klubb ble sveitseren konfrontert med uttalelsene.

– Jeg mener målpoengene mine snakker for seg selv. Jeg var toppscoreren for laget, både med mål og målgivende, så jeg trenger ikke si så mye mer. For meg er det klart. Jeg tror alle vet at jeg var den beste spilleren. Jeg trenger ikke å høre på hva folk sier, svarer Shaqiri til Liverpool Echo.

Han scoret åtte mål og hadde sju målgivende for Stoke i Premier League forrige sesong.

På vei i 2014

Shaqiri forteller at han var på vei til Liverpool i 2014, men overgangen ble stoppet av Bayern München.

– Jeg er veldig glad for å endelig være her. Alle vet at jeg ønsket å komme hit for noen år siden, men av en eller annan grunn skjedde det ikke. Nå er jeg endelig Liverpool-spiller, sier han.

– Den gang snakket jeg med Brendan Rodgers før VM. Han ringte meg, og jeg var interessert, men Bayern stoppet overgangen. De ønsket ikke å selge meg da. De sa at de ønsket jeg skulle bli og at jeg var viktig. Agenten min er min bror, og siden den gang har han alltid holdt kontakten med sportsdirektøren her.

– Jeg har beundret Jürgen Klopp lenge, for lagene han spiller fantastisk fotball, og han er en fantastisk person. Det er viktig for meg å jobbe med ham og med gode folk som kan kommunisere. Vi har snakket sammen om rollen min.

– Han liker meg som spiller, og treneren henter ikke folk uten grunn. Han kjenner til kvalitetene mine og har kjent til meg lenge. Jeg kan spille i alle posisjoner i angrep, og allsidighet hjelper laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]