Danny Ward solgt

Liverpool bekrefter nå at Danny Ward er solgt til Leicester.

20. jul 2018 kl 19.32 Arve Vassbotten

Både Liverpool og Leicester bekrefter fredag kveld at Danny Ward er solgt til Leicester.

Dominic King i Daily Mail skriver at Liverpool får 12,5 millioner pund for Ward i tillegg til at de har en klausul på 20 prosent av en neste overgangen for waliseren.

Med torsdagens signering av Alisson Becker fra Roma var det klart at det også ville bli salg av keepere i Liverpool. Summen Liverpool nå får for Ward tilsvarer nesten det klubben betalte for Xherdan Shaqiri.

Leicester skriver på sine hjemmesider at 25-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt.

Liverpool hentet den høyt ansette walisiske juniorlandslagskeeperen fra Wrexham i januar 2012 for 300.000 pund.

Sommeren 2012 var han med Liverpools førstelagstropp til pre-season i Nord-Amerika. Han satt på benken i ligacupkampen mot Swansea i oktober 2012.

Den 20. mars 2015 ble Ward sendt på et månedslangt utlån til Morecambe. Han debuterte for klubben dagen etter, og endte opp med fem kamper i League Two på tampen av sesongen.

Den 23. juni 2015 signerte målvakten en ny langtidskontrakt med Liverpool, og bare tre dager senere ble han utlånt til skotske Aberdeen for hele 2015/16-sesongen. Låneoppholdet ble svært vellykket, og den 10. januar 2016 hentet Jürgen Klopp sisteskansen hjem til Anfield.

Ward fikk A-landslagsdebuten sin i en privatkamp mot Nord-Irland på Cardiff City Stadium torsdag 24. mars.

17. april fikk han også sin debut for Liverpool, i 2-1-seieren mot Bournemouth. Han fikk ytterligere en kamp fra start i 2015/2016-sesongen.

11. juni 2016 fikk Ward sin debut fra start for Wales i lagets første kamp i EM mot Slovakia. Det endte med 2-1-seier for laget.

Sommeren 2016 signerte Ward en ny femårskontrakt med Liverpool, før han sluttet seg til Championship-klubben Huddersfield Town på lån.

Låneoppholdet i Huddersfield ble meget vellykket. Ward spilte 46 kamper for Championship-klubben, og var med på å spille Yorkshire-klubben opp i Premier League via play-off, hvor Liverpool-keeperen ble den store helten i to straffespark-konkurranser.

Sist sesong tilbragte han i Liverpool, men fikk bare en kamp. Tilsammen ble det bare 3 kamper på Ward i Liverpool-trøya.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]