U19-EM:Én rød i England-troppen

Adam Lewis er inkludert i 20-mannstroppen til Paul Simpson.

16. jul 2018 kl 14.51 Marius Rabben

U19-EM i Finland startet i dag. England, som vant turneringen i fjor i Georgia, spiller sin første kamp tirsdag – mot Tyrkia – og har én representant fra Liverpool i Adam Lewis (18) i den endelige troppen.

Den offensive venstrebacken, som også trives på kanten og mer sentralt i banen, fikk U19-landslagsdebuten i mars. Han fikk også U23-debuten for Liverpool forrige sesong, etter å ha fått kapteinsrollen for U18.

I desember i fjor skrev Lewis under på en ny proffkontrakt etter en imponerende høst for juniorene.

STORT TALENT:
STORT TALENT:  Adam Lewis har tatt store steg de siste sesongene, og var kaptein for U18 da han ble flyttet opp til U23. Nå skal han representere England i U19-EM.

Kamp to i EM spilles mot Ukraina på fredag, før Frankrike er siste motstander i gruppespillet neste mandag. Samtlige England-kamper vises på Sky Sports med avspark kl. 17.30 norsk tid.

– Enormt for spillernes utvikling

Avanserer de fra gruppa og havner i semifinalen, følger det også med en billett til U20-VM i Polen neste år.

– Vi møttes sist tirsdag og har hatt en god treningsuke på St. George’s Park. Vi har åtte nye ansikter som er introdusert i gruppa, og alle har funnet seg bra til rette og jobbet hardt, og jeg gleder meg ordentlig til å se dem spille disse kampene, sier landslagssjef Paul Simpson til FA.com.

– Det er enormt for en spiller sin utvikling å erfare mesterskapsfotball i en ung alder. Vi gir denne spillergruppa den erfaringen her, noe de forhåpentlig kan ta med seg til neste sommers U20-VM, og så videre inn i sine karrierer.

Troppen til England U19

Keeper: Ellery Balcombe (Brentford), Jamie Cumming (Chelsea)

Forsvar: Trevoh Chalobah (Ipswich Town, on loan from Chelsea), Nathan Ferguson (West Bromwich Albion), Ed Francis (Almere City, on loan from Manchester City), Tariq Lamptey (Chelsea), Dujon Sterling (Coventry City, on loan from Chelsea), Japhet Tanganga (Tottenham Hotspur)

Midtbane: Tom Bayliss (Coventry City), Elliot Embleton (Sunderland), Conor Gallagher (Chelsea), Nya Kirby (Crystal Palace), Adam Lewis (Liverpool), Max Sanders (Brighton & Hove Albion), Marcus Tavernier (Middlesbrough), Kelland Watts (Newcastle United)

Angrep: Ben Brereton (Nottingham Forest), Niall Ennis (Wolverhampton Wanderers), George Hirst (OH Leuven), Ben Morris (Ipswich Town)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]