Firmino-scoring da Brasil gikk videre

Firmino markerte seg momentant etter å ha blitt byttet inn i åttendedelsfinalen.

2. jul 2018 kl 18.15 Johannes Steen

Roberto Firmino startet nok en VM-kamp på benken da Brasil møtte Mexico i åttendedelsfinalen. Liverpools nummer ni ble imidlertid byttet inn for Philippe Coutinho i det 86' minutt, og to minutter senere hadde han sendt Brasil-fansen til himmels.

I en treg start på kampen var det Mexico som åpnet hakket best mot storfavorittene fra Brasil, uten å klare å skape de helt store mulighetene. Deretter tok Firminos lagkamerater mer og mer over kampen.

I det 51' minutt sendte Neymar Brasil opp i ledelsen, og Brasil hadde fra da av stort sett kontroll.

Scoret etter nydelig løp

På tampen av kampen ble Firmino byttet inn for sin kompis og tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho, og det tok ikke lang tid før «Bobby» markerte seg.

Manchester City-spiller Fernandinho vant ballen på midtbanen, og traff Neymar på venstresiden med en flott pasning. Samtidig satte Firmino inn full spurt fra kanten av midtbanen på et nydelig løp mot målet. Neymar prøvde å avslutte selv, men traff foten på keeper Ochoa. Ballen spratt videre til en Firmino som enkelt kunne prikke ballen inn i kassa, og dermed sikre Brasil billett til kvartfinalen i VM-sluttspillet med 2-0.

Mye mer rakk ikke Liverpool-spilleren å markere seg, men jobbet og løp fremme hos Brasil i ekte Firmino-stil, og hadde blant annet noen gjennvinninger dypt i banen.

Det betyr at Brasil vil møte vinneren av Simon Mignolets Belgia mot Japan i en kvartfinale. Det er en kamp der Mignolet ventes å starte på benken, og spilles klokken 20.00 i kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]