- Ingen normal debut

Xherdan Shaqiri scoret et debutmål som ikke vil bli glemt, etter først å ha gitt assist til Daniel Sturridge. Shaq har presentert seg i Liverpool med en første uke som få andre.

29. jul 2018 kl 13.31 Torbjørn Flatin

Han har virket entusiastisk og oppglødd helt fra han ble presentert som Liverpool-spiller, Xherdan Shaqiri. På treningene har smilet virket å være omtrent konstant, og han var uten tvil heltent da han kom innpå til 2.omgang mot Manchester United.

- Fra det øyeblikket han signerte ønsket han umiddelbart å bli sammen med oss, i Liverpool, og trene med oss, bekrefter Jürgen Klopp.

- Det var en uke etter at VM var slutt for hans del. Vi måtte fortelle ham at «nei» (du må ta deg en ferie). Da han kom tilbake denne uka var han virkelig oppglødd. Det var et av hans største øyeblikk i karrieren. Han var i Bayern, han var i Stoke, han har spilt for Inter, som har vært viktige øyeblikk i hans karriere. Nå har vi ham og han kan spille sammen med noen virkelig fine fotballspillere.


Bedre enn forventet

Aktiv ute på høyrekanten la Shaqiri ballen tilbake til Daniel Sturridge som kunne sette inn 2-1 med sitt første spark, i kampen mot Manchester United. I det 82. minutt kom imidlertid høydepunktet, da Ben Woodburn løftet ballen tilbake i feltet fra dødlinja og Xherdan Shaqiri steg til værs før han banket lærkula i nettet med venstra. Liggende rett ut i lufta. Det var et kunstmål. I hans første kamp med en liverbird på brystet.

- Det er klart det var et bra mål, kommenterte Klopp veldig forsiktig, før han fortsatte.

- Det er ikke normalt etter fire dager i en klubb. Han har tilpasset seg bra vår måte å spille på. Vi ønsket å hjelpe ham litt ved å gi ham en posisjon som ikke var for komplisert og hvor han hadde mye frihet offensivt. Han skulle spille sitt naturlige spill, og samtidig være tilgjengelig for løp bak forsvaret, noe han var. Det viste han ikke minst da han la opp til det første målet i 2.omgang.

- Det var bedre enn jeg forventet, jeg må innrømme det, fortsatte Jürgen Klopp om Shaqiri. – Jeg tror imidlertid også at dagens kamp var en hvor du nokså lett kunne komme inn på laget da vi spilte virkelig god fotball gjennom 90 minutter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]