Involvert i tre av 10 største overgangene i Europa

Liverpool har vært aktive i sommer.

24. jul 2018 kl 20.41 Arild Skjæveland

9. august stenger overgangsvinduet for Premier League-klubbene. I de andre europeiske ligaene er det fortsatt mulig å kjøpe spillere frem til midnatt 31. august.

Liverpool har vært en av de mest aktive klubbene så langt etter at vinduet åpnet 17. mai. Klubben har sikret seg seks spillere totalt, og fire som er tiltenkt førstelaget allerede fra denne sesongen.

Av de fire, er det kun kjøpet av Xherdan Shaqiri til 13 millioner pund som ikke er på topp 10-listen over de største overgangene i Europa så langt i sommer.

Mbappé på topp

I sommer ble Kylian Mbappés overgang til Paris Saint-Germain gjort permanent. Den franske hovedstadsklubben betaler 135 millioner euro for overgangen, ifølge Transfermarkt.

Tallene i denne saken er fra det tyske nettstedet Transfermarkt, som opererer med euro. Det virker ikke som totalen overgangssummene kan ende opp i er tatt med.

På plassene bak følger Cristiano Ronaldos overgang til Juventus for 117 millioner euro, og kantspilleren Thomas Lemars overgang fra Monaco til Atletico Madrid for 70 millioner euro. Franskmannen var kraftig linket til LFC i fjor sommer.

Riyad Mahrez gikk til Manchester City for 67,8 millioner euro – som er den fjerde største overgangen. Så blir det mye Liverpool.

Alisson er på femteplass med 62,5 millioner euro. Naby Keita på sjette til 60 millioner euro, før Manchester Uniteds Fred (€59m) og Chelseas Jorginho (€57m). Er de på de neste plassene. Nummer ni er også en Liverpool-spiller: Fabinho til 45 millioner euro.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]