Klopp møtte pressen i USA:– Bryr oss ikke om hva andre tenker

Liverpools manager sier han har endret mening om store overgangssummer fordi «verden forandrer seg».

21. jul 2018 kl 21.12 Marius Rabben

De røde skal trene på Bank of America Stadium i Charlotte i delstaten North Carolina kl. 22 i kveld norsk tid.

En halvtime tidligere ankom Jürgen Klopp arenaen for å svare på spørsmål fra journalister i forbindelse med kampen mot Borussia Dortmund.

Oppgjøret, som er en del av International Champions Cup, spilles søndag kveld kl. 22.05.

I vinduet under kan du følge seansen direkte.

Klopp er på plass i presserommet. Og sier at det ikke er sommerens viktigste økt som venter i kveld.

– Jeg sov for 25 minutter, så jeg kan tenke meg hvordan spillerne føler det, men dette er for å røre litt på beina og komme i gang etter flyturen. Det er denne økta i kveld, så en ny en i morgen tidlig, før kampen på kvelden.

– Dortmund er utvilsomt det beste laget vil møte så langt i pre-season. Vi må se an på treningsøkta, men det ser ut til at vi kommer til å bytte alle i pausen. Vi må se det an først. Jeg ønsker å se det vi har jobbet med på trening i kampene.

Om det fysiske

– Jeg kan ikke fremtvinge noe. Vi skal gjøre det vi må gjøre, jobbe med kamper og analysere, svarer han på spørsmål om kampformen etter noen harde treningsuker.

– Disse tre kampene som kommer i løpet av en kort periode er en utfordring for alle lag som er involvert, med tanke på reisingen og alt sånt. Du ønsker litt vanskelige omstendigheter, som Hong Kong (hvor Liverpool var i fjor), men vi kom oss igjennom og vi spilte fotball.

– Den beste måten å forberede seg på vanskeligheter gjennom sesongen er å erfare dem tidlig og sørge for det under sesongoppkjøringen.

Rivatoppgjør

Etter oppgjøret mot Dortmund venter Man City natt til torsdag og Man Utd neste helg.

– Jeg så lagoppstillinga i Dortmund v Man City. City hadde en ung oppstilling, noe man er nødt til å gjøre ettersom spillerne trenger ferier. Det er ingen problemer å møte City og United på denne turen. Jeg tror ikke noen av oss kommer til å bruke disse kampene som analyse for sesongen.

Om Salah

Klopp får spørsmål om statusen til Salah – om skulderskaden – og sier egypteren er hundre prosent igjen.

– Han var bra med tanke på skulderen (under VM), og vi hadde tett kontakt med dem. Han er en veldig seriøs person, og han vet at det dreier seg om karrieren sin. Kan du ikke, så kan du ikke. Han er bra nå og full av glede, glad for å være tilbake.

– Det var godt å se ham og Sadio igjen. De har hatt et intenst år, men de gleder seg veldig til den nye sesongen. De har gjort arbeidet de skulle gjøre (under ferien).

– Midt i en utviklingsperiode

Klopp snakker om Liverpools fremgang.

– Vi har vært i tre finaler, to store, og tapt dem på forskjellige måter. Det har ikke vært de beste øyeblikkene i livene våre, men det er erfaringer vi kan forsøke å utnytte. Klubben befinner seg på en god plass, vi er frempå, vi ser målstreken, vi er konkurransedyktige, vi er i midten av en utviklingsperiode. Det er ikke så langt unna noe spesielt.

På spørsmål om Ings' fremtid svarer Klopp bare om skaden hans.

Om Pulisic

Fokuset rettes mot overganger. En reporter spør om Dortmund-spiller Christian Pulisic, som har vært linket til Liverpool i flere år.

– Ja, han har kontrakt med Dortmund. Det er det første problemet, sier Klopp.

– Jeg kjenner Christian. Jeg har likt ham siden han var guttunge. Han er en fantastisk spiller, det er fortjent at folk har høye tanker om ham. Dersom han ønsker å spille i England, har han muligheten til det, men han befinner seg allerede i en bra klubb.

– Forrige gang var kanskje ikke hans beste, men han var en avgjørende spiller. Men dette er viktig: Det er ikke noe hastverk, noe som er bra, og han ønsker å være så god som Pulisic kan bli. Om han hadde kommet til oss, det vet jeg ikke. Jeg liker ham, men vi respekterer kontrakter. Vi har gjort vår business og Dortmund har gjort deres. Alt er bare bra.

Gamleklubben Dortmund

Klopp tilføyer at han fortsatt har «et veldig godt forhold» til Dortmund og folkene der.

– Mange gode minner. Jeg hadde en fantastisk periode der.

De mange dyre overgangene

Klopp får spørsmål om overgangsmarkedet, og blir konfrontert med tidligere sitater om motstanderklubber som brukte store beløp. Her ved Man Utds kjøp av Pogba, der Klopp kritiserte summen – den gang.

– Det er et problem: Uansett hva slags bullshit du sier, så er det ingen som glemmer det, forteller han.

– Men det er fortsatt på en måte sant. Jeg kunne ikke ha forestilt meg at verden kunne forandre seg. 100 millioner pund var et crazy tall, men siden det har verden endret seg. Vi signerte den dyreste målvakten, «bam bam», så vil det komme noen andre fine overganger (hos andre klubber). Dette dreier seg ikke om å pushe gjennom mine tanker om det og å ikke betale store summer.

– God business

– Hvis Liverpool FC ikke er suksessfulle, må vi arbeide. Å forbedre en stall som denne, koster penger. Så langt har det vært et veldig bra år for oss. Vi var ganske suksessfulle forrige sesong, men måtte fortsatt erstatte spillere. Emre Can dro; god business å hente Fabinho inn. Shaqiri, vi så ham spille i VM. Jeg vet at Stoke rykket ned forrige sesong, men han hadde mange gode kamper. Vi bryr oss ikke om hva verden tenker, slik som at Manchester United ikke brydde seg om hva jeg tenkte.

– Forandret jeg meningen min? Ja. Det er bedre å forandre sin mening enn å ikke ha noen i det hele tatt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]