Ny kontrakt – så mye tjener han

Mohamed Salah har skrevet under på en femårsavtale. – Det understreker hans tro på Liverpool, sier Jürgen Klopp.

2. jul 2018 kl 09.38 Arve Corneliussen

Liverpool bekrefter nyheten på sine nettsider.

Ifølge journalistene som følger Liverpool tettest, deriblant Liverpool Echo-journalist James Pearce og The Times-journalist Paul Joyce, er det ikke en utkjøpsklausul i kontrakten.

Egypteren blir nå en del av lønnsadelen i Liverpool, sammen med Virgil van Dijk og Roberto Firmino, skriver Liverpool Echo.

The Times skriver at kontrakten gir ham £200,000 i uken, over dobbelt så mye som han tjente tidligere. I tillegg følger prestasjonsrelaterte bonuser.

Klopp gliser

Jürgen Klopp er naturligvis storfornøyd med at årets spiller i Premier League har valgt å binde seg til klubben.

– Jeg mener nyheten kan sees slik: Å belønne en spiller som har prestert og bidratt enormt for laget og klubben forrige sesong. I tillegg understreker det to ting veldig tydelig: Hans tro på Liverpool, og vår tro på ham, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi vil at verdensklassespillere skal jobbe på Anfield, hvor de kan oppnå sine ambisjoner og drømmer. Vi jobber hardt sammen for å klare dette. Når noen som Salah forplikter seg til klubben og sier at dette er hjemmet hans nå, sier det veldig mye, mener manageren.

Imponert av lagmoralen

Et trekk Klopp trekker frem ved Salah, er hvor uegoistisk målmaskinen er – til tross for at han har vunnet drøssevis av individuelle priser og nærmest er kronet til konge i hjemlandet.

– Det viktige å huske med «Mo», er at han aldri ser på seg selv som viktigere enn laget eller noen rundt. Han anerkjenner lagkameratene og klubben for å ha hjulpet ham til å vinne prisene forrige sesong. Han mener de individuelle utmerkelsene kommer fordi han er en del av noe større, forklarer Klopp.

– Mo ser hvor vi er som et lag, tror jeg, tilføyer manageren.

Salah hadde en sensasjonell debutsesong på Anfield. Han slettet målrekorden for en sesong over 38 i kamper i Premier League med sine 32 fulltreffere. Attpåtil slo han ti målgivende pasninger i ligaen.

I Champions League fortsatte han i samme spor, med ti scoringer og fire målgivende pasninger på 13 kamper.

Slik reagerer Twitter

Har du innspill til journalisten?
[email protected]