Jürgen Klopp:- Ramos var hensynsløs og brutal

To måneder etter finaletapet i Kiev mot Real Madrid tar Jürgen Klopp bladet fra munnen når det gjelder seierslagets kaptein Sergio Ramos.

28. jul 2018 kl 00.55 Torbjørn Flatin

Det var en finale i Champions League hvor Liverpool mistet sin toppscorer Mo Salah etter en halvtime, etter å ha blitt dratt i bakken av Ramos. Den samme Ramos som sendte en albue i ansiktet på Loris Karius, før keeperen gjorde to brølere i 1-3 tapet. Nå har Jürgen Klopp valgt å si akkurat hva han mener om spanjolen som er kaptein på Real Madrid.

- Hvis du ser kampen om igjen og du ikke holder med Real Madrid, da synes du at det er hensynsløst og brutalt, sier Klopp til engelske aviser på spørsmål om Sergio Ramos og de to hendelsene nevnt ovenfor. – Du tenker ikke, «wow, det var en god takling».

- Det var en situasjon i kampen hvor Mo prøver å holde på ballen, skaffe seg litt plass og få mer fart på kampen. Det er en situasjon hvor noen behøver å foreta en bedre vurdering. Ved VAR er det en situasjon som må ses på igjen og spørre seg «hva er det». Svaret er at det var hensynsløst.

- Jeg tror ikke Mo alltid vil bli skadet i en slik situasjon, denne gangen var han uheldig, men det er noe vi ikke kan ha noe av. Det blir det samme når du setter en albue i ansiktet på keeperen, det at du sender toppscoreren i bakken som at du er en bryter, og så vinner du kampen.

Aggressive og lovlige

- Ramos sa etterpå mye jeg ikke likte. Det var som «hva så, hva er det de forventer? Dette er normalt». Nei, det er ikke normalt.

- I finalen året før mot Juve var han ansvarlig for et rødt kort mot Cuadrado. Han berører ham så vidt og han gjør noe stort ut av det. Ingen snakker om det etterpå.

- Det er som at vi, verden der ute, må akseptere at du prøver ethvert våpen for å vinne kampen. Folk forventer trolig at jeg er på samme måten. Det er jeg ikke.

- To ganger på rad har vi vunnet tabellen over Fair Play. Ikke at det har vært vårt mål før sesongen og at vi sier «la oss være vakre og vinne det».

- Vi er aggressive, men jeg bruker alltid ordet lovlig i tillegg.

Vil komme tilbake

- Vi hadde en kamp mot Bayern i Champions League finalen (da Klopp var manager for Borussia Dortmund) og det skulle vært et rødt kort til Dante. Noen ganger i livet trenger du hjelp utenfra.

- I det tilfellet fikk vi opplagt ikke det, og når dette blir skrevet vil folk si at jeg er veik eller en dårlig taper. Det er jeg ikke, jeg kan akseptere det. Det er ikke slik at jeg våkner om morgenen og tenker «Ramos»! Vi behøvde litt flaks og vi fikk det ikke.

- Jeg vet at jeg vil komme dit igjen. Jeg vil prøve å komme til den neste finalen og da vil det snu seg. Det er slik jeg ser det.

- Vi var med og kjempet i den siste finalen. Vi overrasket mange folk som ikke hadde sett oss så ofte under den første halvtimen. Det var slik vi ønsker å spille.

- Hva vi har lært fra dette er at vi må ha en større tropp. Real Madrid hadde sin beste ellever, og så hadde de Bale på benken, i tillegg til spillere som Asensio og Vazquez.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]