Salah og Klopp nominert til FIFA-priser

Mohamed Salah kan bli kåret til året spiller i verden av FIFA.

24. jul 2018 kl 17.30 Arild Skjæveland

FIFA sin kåring for årets spiller i verden og den prestisjetunge Ballon d’Or er ikke lenger en og samme pris. Det var det slutt på i 2016. Men for første gang på en stund har Liverpool en nominert spiller.

Mohamed Salah er en av ti spillere som er nominert, etter hans fenomenale debutsesong på Anfield. Det bekrefter FIFA i dag.

De 10 nominerte er Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Luka Modric, Mohamed Salah og Raphael Varane.

Det er journalister, landslagstrenere, landslagskapteiner og supporterne som stemmer frem vinneren. Hver gruppe har 25 prosent av stemmene.Her kan du stemme.

Klopp er også nominert

Jürgen Klopp er nominert til prisen for årets mannlige trener. Forrige sesong tok Klopp de helrøde til Champions League-finalen, og fjerdeplass i Premier League.

De andre nominerte er Massimiliano Allegri (Juventus), Stanislav Cherchesov (Russland), Zlatko Dalic (Kroatia), Didier Deschamps (Frankrike), Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Roberto Martinez (Belgia, Diego Simeone (Atletico Madrid), Gareth Southgate (England), Ernesto Valverde (Barcelona) og Zinedine ZIdane (Real Madrid).

24. september får vi vite hvem som vinner, når The Best FIFA Football Awards holdes i London.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]