Slik er spillernes første dag i pre-season

Det meste handler om testing for å undersøke den fysiske tilstanden til spillerne.

10. jul 2018 kl 08.50 Arild Skjæveland

Nederlenderne Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum returnerte til pre-season noe senere enn sine lagkamerater, etter at de fikk litt ekstra ferie etter å ha spilt landskamper etter forrige sesong.

Da de to returnerte, fulgte Liverpoolfc.com deres første dag tilbake på Melwood, og forklarer hvordan første dag tilbake på treningsfeltet er under Jürgen Klopp.

Starter med tøying

Begge nederlenderne var på plass tidligere enn de egentlig skulle for sin første dag, for å møte lagkameratene i solskinnet, på det som var Van Dijks 27-årsdag på søndag.

Første stopp er innendørsbanen på Melwood, der spillerne må gjennom en serie tøyeøvelser foran støtteapparatet og kameraet. Gjennom disse testene finner støtteapparatet ut hvor langt spillerne kan strekke seg etter sommeren.

TØYEØVELSER:
TØYEØVELSER:  Spillerne må gjennom en rekke tøyeøvelser foran kameraet og støtteapparatet.

En tøff løpstest

Det neste på programmet er en løpstest, der spillerne skal løpe en løype på gresset på Melwood, i høyere og høyere tempo.

Etter hver runde har de en to minutter lang pause hvor det blir tatt blodprøver fra øret og hjerterytmen blir undersøkt.

Dette tar ca 45 minutter, før spillerne spiser lunsj i kantinen.

BLODPRØVER:
BLODPRØVER:  Mellom hver runde tas det blodprøver fra øret.

I styrkerommet

Etter lunsj skal spillerne i gymmen, der de sykler på ergometersykler og tar flere tester.

Det blir undersøkt hvor mye kraft spillerne kan bruke i et hopp, og hvor høyt de kan nå. Det gir klubben svar på hvordan deres fysiske form er.

Det er lite sannsynlig at Wijnaldum og Van Dijk vil involveres mot Tranmere Rovers allerede i kveld – etter kun to dager tilbake på Melwood. Men mot Bury på lørdag bør begge ha en mulighet.

I GYMMEN:
I GYMMEN:  Spillerne testes også i gymmen på første dag tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]