Thomas Larsen Bergheim til minne

Vårt tidligere styremedlem gikk bort søndag 29. juli. Det var en tung beskjed å få selv om vi visste at han var alvorlig syk.

31. jul 2018 kl 10.47 Tore Hansen

Thomas har vært en viktig person for Liverpoolsupportere i Norge gjennom flere tiår. I 1978 startet han forløperen til dagens supporterklubb og siden 2002 har han innehatt forskjellige verv i supporterklubben.

Liverpool-interessen startet tidlig. I 1963 fikk femåringen Thomas et The Beatles-brett i bursdagsgave av sin tante og onkel. Han ble raskt interessert både i musikken og fotballen – og da kunne det bare bli ett lag – Liverpool FC.

Han så sin første kamp på Anfield i 1976 og – som vi nylig omtalte i medlemsbladet The Kopite – var han en av ytterst få nordmenn som overvar Europacupfinalen i Paris i 1981.

Etter hvert som årene gikk måtte Bergheim prioritere jobben i Forsvaret, blant annet med flere utenlandsoppdrag. Lidenskapen for Liverpool ble likevel ivaretatt, men det ble mindre tid til å delta aktivt.

I 2002 gjorde Thomas et solid comeback i det norske supportermiljøet. Han ble valgt inn i styret, og Liverpool-engasjementet fikk en ny vår.

For å bruke hans egne ord: «I 2001 var jeg på jobb i Moskva. 17. mai satt jeg på Den Røde Plass i fullt Liverpool-antrekk. Vi vant flere cuper det året, og jeg sendte en rekke leserinnlegg til Kopite. Da jeg året etter kom hjem til Norge igjen, ble jeg en del av styret, det føltes helt naturlig».

Thomas var skribent for medlemsbladet The Kopite i mange år, i tillegg til å være styremedlem og reiseleder i 15 år.

Thomas sine sosiale egenskaper kan bare betegnes som unike. Han elsket å bli kjent med nye mennesker og jobben som reiseleder var perfekt for ham. Uansett hvor han måtte befinne seg i verden – hver gang han så noen ikledd Liverpool supportereffekter, kunne man være sikker på at han ville gå bort til vedkommende for å slå av en prat.

I sine innlegg i medlemsbladet skrev han alltid om supportere han hadde truffet på sin vei. Hans interesse for andre mennesker var helt spesiell og han jobbet også lenge som reiseleder for skoleklasser på tur til Polen og Tyskland.

Gjennom sitt store engasjement og gode humør har Thomas vært en meget positiv ambassadør for Liverpool gjennom 40 år. Dette engasjementet lå til grunn da styret bestemte seg for å utnevne Thomas til æresmedlem i supporterklubben i 2016. Da utnevnelsen ble markert på vårt årsmøte i 2016 var det ingen tvil om at dette betydde mye og han takket med disse ordene:

«Liverpool er min første kjærlighet – og mitt andre hjem. Dette er derfor en stor ære for meg. Jeg er både glad og rørt. Selv en offiser blir rørt når slikt skjer».

I 2013 ble han også utnevnt til «Årets Supporter» av Supporterunionen for britisk fotball.

Thomas døde søndag etter å ha fått diagnosen ALS for mindre enn et år siden. Han beholdt sitt gode humør og kontakt med sitt store Liverpool-nettverk via SMS og Facebook/messenger helt til det siste.

Vi lyser fred over hans gode minne og våre tanker går til hans familie.

You’ll Never Walk Alone, Thomas.

Tore Hansen og Pål Chr. Møller

Har du innspill til journalisten?
[email protected]