Bekreftet:Xherdan Shaqiri er Liverpool-spiller

Liverpool FC har kjøpt Xherdan Shaqiri fra Stoke City.

13. jul 2018 kl 22.10 Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter at Xherdan Shaqiri har signert en langtidskontrakt med klubben, etter at han bestod den medisinske testen på Melwood fredag. Ifølge James Pearce i Liverpool Echo er overgangssummen 13 millioner pund, og sveitseren har signert en femårskontrakt.

– Jeg er veldig glad for å være her. Dette er en stor klubb, med en stor historie, store spillere og en fantastisk manager. Så jeg er veldig glad for å være her, uttaler Shaqiri til Liverpoolfc.com.

– Som spiller ønsker du alltid å spille på den største scenen. Jeg ønsket å komme hit for noen år siden, men det ble ikke noe av det. Jeg er glad for at jeg nå endelig er her. Jeg ønsker å bli bedre. Jeg ønsker å spille sammen med de beste, og jeg ønsker å vinne titler. Det er hva jeg er her for, legger 26-åringen til.

Trøye nummer 23

Shaqiri spilte 92 kamper fordelt på tre sesonger i Stoke. Han står bokført med 21 mål på 74 kamper for Sveits, og startet alle landets fire kamper i VM i Russland.

Midtbanespilleren startet karrieren i FC Basel, og spilte to og et halvt år for Bayern München etter at han signerte for Bundesliga-klubben i 2012.

Han tilbrakte seks måneder i Inter før han kom til Stoke i august 2015.

Shaqiri vant seks ligatitler i løpet av sin tid i Sveits og Tyskland, og han var også med på å vinne Champions League med Bayern i 2012/13-sesongen.

I Liverpool vil han spille med drakt nummer 23, som er identisk med trøyenummeret han brukte for Sveits under VM.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]