Bekreftet: Karius til Besiktas

Liverpool kan innkassere over det dobbelte av hva som ble betalte for tyskeren om det ender i salg.

25. aug 2018 kl 20.41 Johannes Steen

Allerede mandag ble det kjent at Liverpool og Besiktas hadde kommet til enighet om en låneavtale med kjøpsklausul for Loris Karius. Siden har det vært stille rundt tyskeren, angivelig på grunn av den islamske høytiden Id al-adha med helligdager i Tyrkia.

– Ingenting er bestemt. Hvis det skjer, skal jeg kommentere det. Ting forandrer seg i fotball, og hvis det gjør det, skal jeg kommentere det, sa Klopp om Karius på pressekonferansen i forbindelse med lørdagens kamp mot Brighton.

Ikke lenge etterpå endret Besiktas sitt forsidebilde på twitter til et av Loris Karius, og gikk dermed langt i å bekrefte at avtalen ville gå i orden.

Rett etter lørdagens kamp ble overgangen offisielt bekreftet fra Liverpool FC.

– Vi tok farvel i går. Han ser veldig fram til det, det er bra for ham. Jeg synes virkelig at han er en fantastisk keeper, i den rette alderen. Jeg er veldig glad på hans vegne, og han er glad for å få muligheten, sa Klopp etter Brighton-kampen om Karius.

Ifølge James Pearce i Liverpool Echo vil Liverpool motta 2,25 millioner pund for et to år langt utlån, der tyrkerne vil være forpliktet til å kjøpe Karius for 7,25 millioner dersom visse prestasjonskrav innfris. Dette skal være relatert til antall kamper Karius spiller for klubben og at Besiktas kvalifiserer seg for spill i Europa.

Mer enn doblet verdi

Liverpool kjøpte Loris Karius fra Bundesliga-klubben Mainz for 4,7 millioner pund sommeren 2016. Dersom overgangen blir gjort permantent vil Liverpool innkassere over det dobbelte av hva man betalte for Karius.

I tillegg har Liverpool FC krav på 20% av et eventuelt videre-salg av Karius.

Dersom en avtale ikke gjøres permanent ville Karius i utgangspunktet kommet tilbake i sitt siste kontraktsår med Liverpool. Men en del av avtalen skal være at Karius forlenger kontrakten med ett år og klubben vil ha opsjon på ytterligere ett år til. På den måten er det ingen fare for at tyskeren forsvinner gratis dersom han ikke skulle havne permanent i Tyrkia.

Mignolet ser ut til å bli værende

Det så lenge ut til at det var Simon Mignolet som skulle forsvinne ut dørene på Anfield etter at Alisson kom inn, men de 12 millionene Liverpool forlangte for Belgieren ser ut til å ha blitt for kostbart for andre klubber. Dermed ser det nå ut til at den kommende sesongen blir med Mignolet som cover for Alisson i Liverpool-buret.

Det vil være dårlig nytt for en Mignolet som har ønsket seg bort i sommer for å spille fast førstelagsfotball. Jürgen Klopp skal imidlertid se på Mignolet som et bedre alternativ som reservekeeper enn Karius på grunn av 30-åringens profesjonelle holdninger og lange erfaring fra Premier League.

Etter overgangen fra Mainz for to år siden har Karius ifølge Transfermarkt spilt 49 kamper for Anfield-klubben, hvorav han har holdt buret rent i 22.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]