– Dette er det riktige øyeblikket

Klopp forklarer utlånet av Woodburn

1. aug 2018 kl 19.45 Johannes Steen

Tirsdag formiddag ble det bekreftet at Liverpools Ben Woodburn vil lånes ut til Sheffield United for den kommende sesongen.

– Jeg har kjent Ben omtrent siden jeg kom hit, eller ikke lenge etter. Det var mer eller mindre Pep Lijnders første ønske. Han sa: «Denne fyren på akademiet, du må ta en kikk.»

– Fra den første dagen var jeg veldig imponert. Så hadde han alle høydepunktene du kan ha i den aldersgruppen, og et par av nedturene i tillegg. Det er helt normalt, forteller han til Liverpoolfc.com

– Forrige år var et veldig langt år for ham. Å konstant trene med oss og så alltid dra til akademiet. Han elsker fotball og han elsker å spille for U23 eller i UEFA Youth League. Men så klart, det har vært to lange år uten å ha et skikkelig lag. Så jeg er veldig glad på hans vegne for at han har det nå, og den beste nyheten er at han spiller for Sheffield United.

18-åringen slet med spilletiden andre halvdel av forrige sesong, men Jürgen Klopp forklarer at det var først nå timingen og destinasjonen var riktig. Han forklarer at alle parter vil dra fordel av avtalen.

– Lenge tenkte jeg at det ikke var det riktige øyeblikket, men dette er det rette øyeblikket for ham å gå på utlån. Å få minutter og fulle kamper i en vanskelig liga og en veldig ambisiøs klubb den neste sesongen, i en offensiv posisjon, vil bli svært interessant.

Forventer at Ojo også går på lån

Før sesongen starter, er det forventet at flere unge spillere vil gå på liknende utlån.

– Det er faktisk ikke min avgjørelse, vi får se. Jeg ville tatt dem om jeg var i en annen klubb, for å være ærlig!

Sheyi Ojo er en av de som det har blitt forventet at skal gå på lån denne sesongen, og Klopp tror 21-åringen drar i løpet av sommeren.

– Her er det litt vanskelig, spesielt for de offensive spillerne. Ojo spilte en fantastisk pre-season, virkelig god og full av selvtillit teknisk, sterk, forbedret seg masse taktisk og innstillingen hans var flott.

– For meg er han en «no-brainer», for å være ærlig, og jeg tror det vil skje. Det gir mening for ham å dra på lån. Slik er det for et par av de andre, sier Klopp.

Overgangsvinduet for engelske klubber stenger i år den 9.august, men spillere kan fortsatt selges og lånes ut til klubber i utlandet fram til 1. september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]