Får det travelt med å rekke Tottenham-kampen

Tidlig avspark på Wembley passer Liverpool dårlig.

29. aug 2018 kl 09.20 Einar Kvande

Liverpool spiller bortekamp mot Tottenham på Wembley lørdag 15. september klokken 12.30 lokal tid. Det er ikke noe gunstig tidspunkt for Liverpools tre brasilianske landslagsspillere.

Roberto Firmino, Alisson og Fabinho er nemlig alle tatt ut til å representere Brasil i landskampene mot USA og El Salvador som spilles henholdsvis 8. og 12. september.

Kampen mot El Salvador skal spilles på FedExField i Maryland, på østkysten av USA, med avspark klokken 01.30 engelsk tid. Med avspark på Wembley klokken 12.30 tre dager senere, betyr det at den brasilianske trioen kan få problemer med å restituere seg til ligakampen mot Spurs.

Får bare én treningsøkt?

De tre spillerne vil trolig ikke rekke torsdagens trening på Melwood, noe som ikke er gunstig med tanke på forberedelsene til den viktige toppkampen. Det vil nemlig bety at de tre brasilianerne kun blir med på en treningsøkt før kampen.

Alisson er nok den som er det sikreste kortet av de tre i startoppstillingen mot Spurs, trass i den lange reisen. En keeper trenger ikke like mye restitusjon som en utespiller. Fabinho har ennå ikke debutert for Liverpool, så det er ikke sikkert han ville vært i startoppstillingen på Wembley uansett. Derfor er det nok først og fremst når det gjelder Roberto Firmino at Jürgen Klopp vil lide valgets kvaler.

Det er mulig at Liverpool vil betale for et privat jetfly for å få trioen tilbake til Merseyside så raskt som mulig etter El Salvador-kampen. Det har vært gjort tidligere med Firmino og Philippe Coutinho, mens sistnevnte var Liverpool-spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]