TRANSFERVINDUET UNDER LUPEN  Den mektige FIFA-presidenten Gianni Infantino kan komme til å innføre nye regler når det gjelder transfervinduet.

FIFA planlegger et standardisert transfervindu

Fotballorganisasjonen ønsker å fjerne ulempen som mange Premier League-klubber føler på denne sommeren.

The Times melder at FIFA planlegger å introdusere et standardisert globalt transfervindu, som vil redusere ulempene som mange Premier League-klubber føler på kroppen denne sommeren. Premier League-klubbenes mulighet til å kjøpe spillere ender som kjent en god del tidligere enn deres konkurrenter i de øvrige europeiske ligaene. Premier League-klubbene får ikke kjøpe spillere etter klokken 18.00 i ettermiddag, mens de øvrige toppklubbene i Europa kan handle spillere ut denne måneden.

FIFA har satt ned en intern komite til å se på saken, og de har nå presentert et forslag til FIFA-president Gianni Infantino, som går ut på at transfervinduet skal stenge dagen før sesongen starter innenlands i hvert eneste medlemsland.

Vil variere kraftig

FIFA introduserer med andre ord ikke et likt transfervindu i alle land, da seriestarten varierer kraftig rundt om på kloden. Men forslaget reduserer skjevheten mellom de ulike landene, som Premier League-klubbene kanskje har følt hardest på kroppen denne sommeren, etter at de stemte for å stenge sitt eget transfervindu den 9. august.

The Times trekker frem Manchester United som et godt eksempel på dette. Avisen påpeker at United må vente nervøst på om Paul Pogba vil presse frem en overgang til Barcelona frem til 31. august, uten at klubben har mulighet til å erstatte den franske midtbanespilleren.

Det er ligastart i England tidligere enn i resten av Europa, så forskjellene vil fortsatt være tilstede, men FIFA-forslaget vil utvilsomt redusere forskjellene i tid.

Storklubbene er bekymret

Flere klubber i Premier League skal dele Manchester Uniteds bekymring, men det forventes at disse vil se om FIFA gjør endringer før de eventuelt forsøker å flytte tilbake Premier Leagues transferdeadline til 31. august. The Times hevder å vite at det er de største klubbene som er minst fornøyd med at transfervinduet stenger tidlig i år, fordi det er spillere hos disse klubbene utenlandske klubber helst ønsker å hente, samtidig som disse klubbene har mindre tid på seg til å signere erstattere fra klubber innenlands.

Del

Transfervinduet

17.08.2018 15:36

Klopp ville ikke oppgi noe antall spillere som kan forsvinne

Transfervinduet for utgående overganger er fortsatt åpent.

08.08.2018 15:42

Flere kan forsvinne

Flere Liverpool-spillere kan komme til å finne seg ny klubb de nærmeste dagene, men Marko Grujic blir neppe en av dem.

29.07.2018 10:52

Klopp avviser ikke muligheten for et kjøp til

Liverpools manager vil ikke helt avvise en ny signering, men tror det blir som det er og hvor planen er at Daniel Sturridge skal spille få men gode kamper.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+