– Fremtiden hans er veldig lys

Liverpools manager skryter av Ings' kvaliteter på og utenfor banen.

9. aug 2018 kl 23.33 Marius Rabben

Jürgen Klopp sier han sitter igjen med blandende følelser etter å ha sluppet Danny Ings til Southampton, for den positive, sympatiske angriperen vil bli savnet stort av gjengen på Melwood, men samtidig er det gledelig å se ham få muligheten til å blomstre i hjemtraktene.

– Det er en veldig merkelig følelse å si farvel til Danny, sier Klopp til klubbens nettside.

– Den største følelsen er hvor mye vi kommer til å savne ham. Han er en enestående gutt. Dersom du kunne ha lagret karakter og ånd på flaske, ville hans ha blitt solgt verden rundt.

– Null flaks her

To langvarige kneskader bidro sterkt til at det kun ble 25 kamper på tre år hos de røde.

– Han er så utrolig positiv og full av energi. Men vi kommer ikke bare til å savne karakteren hans, for han er en fotballspiller som har alle verktøyene, fortsetter Klopp.

– Det som er klart er at han gjennom tiden her har hatt null flaks, i alle fall under min periode her. Før jeg kom hit forsøkte jeg å se så mange kamper på video som mulig, og Danny Ings sto frem som en jeg virkelig gledet meg til å trene.

– Vi kjenner alle til historien hans og uflaksen han har hatt siden. Det er grunnen til at den andre følelsen nå er glede på Dannys vegne – for at han har fått til en så god overgang, og fremtiden hans nå er veldig lys.

Det var spilleren selv som ønsket en ny start med nye muligheter foran kommende sesong.

– De beste kapitlene hans er ikke skrevet ennå

– Da han fortalte oss at dette er overgangsvinduet hvor det beste kanskje er å se andre steder, av hensyn til karrieren hans og mer regelmessig spilletid, var det tidlig klart at Southampton sto godt til ham personlig; det er hjemmet hans, familien hans er der, det er barndomsklubben hans. De har en strålende manager, og jeg tror han og fansen vil dra nytte av hverandres lidenskap og energi.

– Så vi tar farvel med en venn, men for Dannys del vet jeg at de beste kapitlene hans fortsatt ikke er skrevet ennå. Han er i så god fysisk form nå som han noen gang har vært i karrieren, tipper jeg, og han trenger bare å få muligheten. Han har fått den muligheten nå, sier Klopp.

– På vegne av Liverpool-familien hans sier vi lykke til, Danny, og vi kommer til å savne deg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]