Transfervinduet:Halvparten av toppklubbene er trolig ferdige med handelen

Vi har loddet stemningen blant norske supportere av toppklubbene bare to døgn før transfervinduet stenger.

7. aug 2018 kl 14.59 Einar Kvande

Liverpool.no kontaktet sentrale personer i de norske supporterklubbene til Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Arsenal og Liverpool for å høre hvordan stemningen er i de ulike leirene bare et par dager før det stenges for innkommende spilleroverganger i Premier League for denne gang.

Vi undret oss på hvor fornøyde representantene for de ulike klubbene er med transfervinduet så langt, og hvilke forventninger man har på vegne av sin klubb med tanke på de to kommende døgnene.

Manchester City

– Riyad Mahrez er en veldig bra forsterkning. I tillegg har vi hentet veldig mange unge spillere med tanke på framtida. Personlig hadde jeg også ønsket meg en erstatter for Yaya Toure og en backup for Sergio Aguero/Gabriel Jesus, sier pressekontakt i ManchesterCity.no, Ole Fuglestad.

– Jeg tror City er ferdige med handelen for dette vinduet, og forventer ikke mer aktivitet. Jeg er glad for at Joe Hart endelig har funnet seg en ny klubb, og tror han kan bli veldig bra for Burnley, legger han til.

Manchester United

– Jeg er ikke spesielt godt fornøyd med transfervinduet så langt. Fred er en veldig spennende spiller, men ut over det har det ikke vært mye å rope hurra for, sier redaktør i United Supporteren, Lars Morten Olsen.

– Jeg forventer noen travle dager og timer nå. Vi bør ha på plass minst et kjøp til før vinduet stenger. Først og fremst trenger vi en midtstopper, og jeg håper på Toby Alderweireld fra Spurs.

KOSTET OVER 50 MILLIONER PUND
KOSTET OVER 50 MILLIONER PUND  Fred er storkjøpet til Manchester United så langt denne sommeren.

Tottenham

– Transfervinduet har vært rolig frem til nå, og jeg tror nok de fleste er skuffa over det, siden Mauricio Pochettiono uttalte tidlig at denne sommeren skulle det handles før VM. Men det viktigste er nok likevel at vi har klart å beholde de spillerne vi ønsker å beholde, sier Vidar Edell, som er leder i Tottenhams Venner.

– Jeg tror det er 50/50-sjanse for at vi kjøper noen de neste par dagene. Det florerer med rykter, men få av dem er seriøse. Vi skulle gjerne hatt et cover for Harry Kane på topp. Fernando Llorente har vist at han ikke holder mål, men det er vanskelig å finne en god nok spiss som også er villig til å slite mye benk. Dersom Toby Alderweireld forsvinner til Manchester United, vil det være trist, men ingen spiller er større enn klubben. Dessverre tror jeg at han går.

Liverpool

– Jeg er godt fornøyd med transfervinduet så langt. Vi har fått dekket de viktigste hullene i troppen. At vi fikk inn en keeper synes jeg var veldig viktig, og en stor positiv overraskelse. Det var heller ikke tvil om at vi måtte gjøre noe med midtbanen, og det har vi gjort i form av Fabinho og Keita. I tillegg har vi fått bedre dekning i angrepet i form av Shaqiri, oppsummerer redaktør i supporterklubben, Torbjørn Flatin.

Han legger likevel ikke skjul på at han gjerne hadde sett et par squadspillere til komme inn porten, først og fremst for å oppnå bedre dekning i midtforsvaret og en målscorer helt på topp, for at vinduet skulle ha blitt helt perfekt.

– Jeg forventer imidlertid ingen slik aktivitet de neste par dagene. Jeg tror nok Liverpool kun vil bli involvert i form av utgående spillere, men ingen av disse vil nok være noen store tap for Jürgen Klopp. Jeg spår derfor en litt kjedelig avslutning på transfervinduet for vår del. Etterdønninger etter Fekir-avtalen som kollapset svever litt i lufta. Vi har ikke erstattet Coutinho, slik Fekir var tiltenkt å gjøre. Men det skjer neppe noe på den fronten, om ikke en spiller som Klopp virkelig ønsker seg plutselig skulle bli tilgjengelig.

SENTRAL
SENTRAL  Jorginho spås en sentral rolle på Maurizio Sarris Chelsea.

Chelsea

– Jorginho og Robert Green er de to som er kommet inn. Så vi har fått to mann inn, men det er bare liksom en som teller. Jorginho er en kjempesignering. Han var dirigenten på Maurizio Sarris Napoli, og det er viktig at en ny manager får med seg en spiller som var så sentral på sitt forrige lag. Jeg hadde gjerne sett at vi hadde fått noen flere spillere inn porten også, men det viktigste er likevel at vi tilsynelatende har klart å beholde Eden Hazard, så totalt sett må vi si oss fornøyd, mener Sondre Lyshaugen, som er pressekontakt hos Chelsea Supporters Norway.

– Jeg misliker hvordan Thibaut Courtois oppfører seg nå, og da er det kanskje like greit at han forsvinner. Problemet er at vi må skaffe oss en erstatter i løpet av to dager. Willy Caballero holder ikke som førstekeeper over en hel sesong. Det kan vise seg å bli vanskelig å skaffe seg en ny kvalitetskeeper på så kort tid. Jeg hadde gjerne også sett at vi hadde fått noen flere offensive strenger å spille på. Pedro drar på åra, Willian er av og på, mens Morata ikke har fungert optimalt. Det hviler mye ansvar på Hazard, legger Lyshaugen til.

Arsenal

– Før vinduet åpnet var det opplest og vedtatt at vi trengte en ny keeper og måtte styrke forsvaret. Vi har hentet de spillertypene vi trengte for å fylle disse hullene. Spørsmålet er om kvaliteten på disse spillerne er god nok. Det veit vi ikke før vi har fått prøvd dem litt mer, sier Vegard Råen, som er kasserer i Arsenal Norway.

– Jeg forventer ingen aktivitet fra Arsenals side de neste par dagene. Det må i så fall være om det plutselig åpner seg opp for at vi kan få fatt i en spiller av høy kvalitet. Kanskje forsvinner Chambers og/eller Ramsey ut, og at det kan føre til at det kommer en erstatter inn. Men jeg tror egentig vi er ferdighandla.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]