– Kritikk av prisen? I England?

Etter nok en matchavgjørende redning fnyser Jürgen Klopp av de som mener Alisson Becker var for dyr.

25. aug 2018 kl 21.49 Arve Vassbotten

Lørdag kveld kunne Jürgen Klopp fornøyd konstatere at Liverpool vant sin tredje strake kamp uten baklengs, mye takket være den rekorddyre keeperen Alisson Becker.

Prisen på 66,8 millioner pund fra Roma har enkelte ment vært for høy. Etter en kamp der Klopp fikk se brasilianeren varte opp med både mesterlig redning, en arrogant chip, og også noen situasjoner som var mer nervepirrende, fikk han spørsmål om kritikken mot prislappen på keeperen.

– Kritikk over summen? I England? Vi gjorde det fordi vi var overbevist. Vi satte ikke prisen, sa Klopp kontant på pressekonferansen etter kampen.

– Må bli vant med brasiliansk keeper

– Vi lot dem komme noen prosent mer med i kampen, og de var nær å utnytte det. Men med en fantastisk redning av Alisson, og at vi forsvarte oss godt på dødballer unngikk vi baklengs. Jeg visste før kampen at vi hadde mye jobb å gjøre, og nå vet alle andre det også. Det er likevel en god dag for oss, for vi vant denne kampen og har ikke tapt en Premier League-kamp så langt, sa Klopp på det TV 2-sendte intervjuet etter kampen.

Klopp fikk i intervjuet også spørsmål om hvordan pulsen hans var da Alisson slo ballen over en Brighton-angriper på hjørnet av 16-meteren.

– Jeg må tydeligvis bli vant med det. Det var to situasjoner, en som han ikke var ansvarlig for på grunn av en dårlig pasning. Så vi mistet konsentrasjonen litt og var ikke helt våkne. Men keepere er ikke playmakere, så man må bruke han i riktig øyeblikk.

– Den lille chippen han tok var ganske spennende, og det trenger jeg ikke. Men jeg har aldri hatt en brasiliansk keeper før, så kanskje jeg må bli vant med det.

Jeg har aldri hatt en brasiliansk keeper før, så kanskje jeg må bli vant med det.Jürgen Klopp

Droppet etter pause

– Det var ikke den beste kampen fra oss i dag, men det var absolutt godt nok. Det er vanskelig å skape mange sjanser mot et så godt organisert lag, som forsvarer seg dypt.

– I første omgang gjorde vi det bra, scoret et mål hadde mange sjanser og dødballer, og spilte en god kamp der vi kunne ledet 2-0 eller 3-0. Men når vi i andre omgang ikke klarer å avgjøre kampen, så er det den eldste regelen i fotball at hvis du ikke utnytter sjansen når du kan er kampen åpen og det andre laget kan utnytte det. Brighton er i god form, og fikk inn noen friske bein og vi mistet litt initiativ og ga bort ballen på feil tidspunkter. Slik vil det være de neste ukene, og vi må fortsatt forbedre oss.

– Etter pause leverte vi ikke på samme nivå. Kanskje det skyldes mine engelsk-evner eller noe, men vi viste ikke den samme tålmodigheten lenger. De hadde sine sjanser, Alisson gjorde en stor redning. Det var bra for ham. 1-0 er ikke et resultat vi har veldig ofte, så jeg er veldig fornøyd.

TYDLEIG FORNØYD:
TYDLEIG FORNØYD:  Alisson Becker med nok en god kamp.

– Mye arbeid å gjøre

På spørsmål om dette var en type kampen som ofte endte uavgjort forrige sesong, svarte Klopp:

– Ja, vi synes det ga mening å ikke gjøre det mer.

– Pep Guardiola sa tidligere i uka at spillerne ikke er hundre prosent i form ennå. Det er det samme hos oss. Disse kampene er de viktigste treningsøktene vi har for å komme i så god form som mulig, sier Klopp.

– Vi kan se at vi er på toppen etter tre kamper, men jeg har aldri hørt om noen som får noe for å være først på dette stadiet, så vi må bare jobbe videre.

– Ni poeng etter tre kamper er det aldri noe negativt med. Men hvis man ser kampene, vil man se at vi har mye arbeid å gjøre.

Tidligere lørdag spilte Man City 1-1 mot Wolves, og dermed er Liverpool nå på topp av tabellen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]