U23 dominerte mot City, men sløste nok en gang.

Liverpool styrte kampen fra start til slutt, men klarte ikke å omsette sjansene til mål.

24. aug 2018 kl 19.30 Johannes Steen

Liverpool kunne på en annen dag ha vunnet med flere mål, men klarte ikke å gjøre sjansene sine om til mål. Unntaket var da Liam Millar stanget ballen i nettet etter lekkert forarbeid fra Rafael Camacho i andre omgang.

City svarte imidlertid ikke lenge etterpå når Motondo får score alt for enkelt etter dårlig markeringsarbeid i Liverpool-forsvaret på det som må karakteriseres som en av to City-sjanser av betydning i løpet av kampen.

Curtis Jones var et konstant uro-moment for City-forsvarerne og markerte seg med ferdigheter noen hakk over de fleste av medspillerne sine. Bobby Adekanye var også farlig framover, men det var et eller annet som gjorde at nigerianeren bare ikke klarte å sette ballen i mål i dag.

Forstår ikke at man ikke vant i kveld

Liam Millar fikk først et mål annulert for offside, men fikk endelig scoret sitt første mål for Liverpool U23.

– Det betyr så masse for meg. Jeg hadde et par mål annullert forrige sesong og et i den første omgangen, men jeg har fortsatt å jobbe og det har betalt seg. Jeg scoret på en heading, noe som ikke skjer ofte for meg, men det er et resultat av all treningen jeg har gjort, sier Millar til LFC TV.

U23-manager Neil Critchley er fornøyd med hvordan guttene spilte, men er naturligvis frustrert over at man nok en gang ikke klarte å omsette alle sjansene til en seier. Etter kampen blir han spurt hvordan det var mulig å ikke vinne denne kampen.

Godt spørsmål. Jeg prøver å finne ut det selv. Store deler av kampen synes jeg vi spilte veldig godt. Med unntak av en periode i andre omgang hvor vi slapp foten av pedalen og slapp de tilbake inn i kampen og da scoret de. Vi tok ikke vare på våre sjanser

Med 1–1-resultatet mot Manchester City ligger nå Liverpool U23 på syvende plass i Premier League 2 etter tre kamper.

90. min. Dommer blåser for full tid. Det ender 1-1 til tross for Liverpool-dominans.

90. min: Citys Wilson får gult kort for en felling. Frispark til Liverpool, men innlegget ender opp i ingenting.

90. min: McAuley kommer inn for målscorer Millar.

84. min: Jones skyter og forsøket er godt! Men Citys keeper er nede og redder. 17-åringen har virkelig vært god i dag.

80. min: Liverpool gjør sitt første bytte. Adam Lewis går ut og inn kommer Tony Gallacher.

75. min: Manchester City scorer på sjelden visitt i Liverpool-feltet. Motondo løper inn på innsiden av Adam Lewis og kan sette ballen enkelt i mål på et innlegg langs bakken.

63. min: Millar prøver seg på spektakulær scoring. Et innlegg fra Lewis stoppes av en City-forsvarer, men ballen fyker opp i luften over Millar som prøver et brassespark helt inntil målet, men det blir litt for nærme målet til at Miller klarer å presse den under treverket.

56. min: Og like etterpå får Adekanye enda en kjempemulighet! Kommer alene med keeper men klarer ikke å få den inn i kassa. Det vil seg bare ikke for Adekanye foran mål i dag.

55. min: Liverpool tar ledelsen! Rafael Camacho finter seg lekkert nedover på høyresiden og legger et innlegg som treffer Millar som stanger den kontant i mål. Flott scoring!

54. min: Adekanye får en stor mulighet når han klemmer til like innenfor Citys 16-meter, men han klarer akkurat ikke å få presset ballen langt nok ned og den blåses forbi tverrliggeren og opp på tribunen.

51. min: Rafael camacho lager frispark i farlig posisjon fra rundt 20 meter. Frisparket går i muren og ut til en corner som til slutt ender i klypene på Grabara etter et skuddforsøk.

46. min:Andre omgang er i gang.

Pauserapport

Neil Critchley vil trolig være fornøyd med unguttenes spill mot Manchester City i første omgang, men frustrert over at man ikke har ledet med minst ett mål. Liverpool har dominert i alle faser av spillet fra første spark, og City har kun kommet til én farlighet (som til gjengjeld var kampen største sjanse).

Curtis Jones har vist at det ikke er uten grunn at han banker på førstelagsdøren, og 17-åringen er en konstant plage for de lyseblå på venstresiden. I det hele tatt har det meste Liverpool har skapt gått gjennom kantene Jones og Adekanye.

Selv om Jones noen ganger har driblet seg litt bort, og Bobby Adekanye har hatt et par svake avleveringer ser det ut som bare et tidsspørsmål før de to vil sørge for mål i riktig nett.

45. min: Dommer blåser for pause. 0-0

38. min:Liverpool scorer, men det blåses for offside. Adekanye forserer innover fra venstre og legger den inn i feltet hvor Millar kan sette ballen enkelt i mål. Jubelen bli kortvarig, for assistentdommeren kommer omsider opp med flagget.

32. min: City med kjempemulighet! Etter en corner i mot mister Adekanye ballen i livsfarlig posisjon. En City-spiller får avslutte alene foran Grabara, men blåser ballen over mål. Det var blåtrøyenes første mulighet i en kamp Liverpool har dominert hittil.

20. min:Manchester Citys Iker Pozo får kampens første gule kort når han feller Matty Virtue.

11. min: Kjempesjanse for Virtue! Christie-Davies legger den langs bakken inn i feltet. Den går gjennom alt og alle, og Matty Virtue får avslutte nesten upresset. Han setter den utenfor fra 10 meter i det han sklir inn for å møte ballen. Kunne kanskje holdt seg på beina med litt mer ro der, Virtue.

7. min:Curtis Jones prøver å bøye ballen inn i krysset fra 20 meter. Nære for 17-åringen, men den går like utenfor.

1. min:Liverpool tar avspark på Ethiad.

Før kampen

Neil Critchleys mannskap har startet sesongen i Premier League 2 med to uavgjorte mot Brighton og Tottenham. Én dag før seniorlaget spiller sin tredje kamp for sesongen skal U23 spille sin tredje mot Manchester Citys unggutter.

Kampen har avspark klokken 20:00 norsk tid og kan sees på LFCTV GO. De viktigste hendelsene vil oppdateres i denne saken.

Liverpool starter med følgende lag:

Kamil Grabara, Rafel Camacho, Adam Lewis, Nathaniel Phillips, George Johnston, Pedro Chirivella, Bobby Adekanye, Isaac Christie-Davies, Liam Millar, Matty Virtue, Curtis Jones

Inbyttere: Atherton, McAuley, Gallacher, Masterson, Coyle

Har du innspill til journalisten?
[email protected]