Knalltøff gruppe for Liverpool

– En kan knapt kalle det noen drømmetrekning, men det er en spennende gruppe med motstandere vi sjelden har møtt tidligere.

30. aug 2018 kl 16.29 Arve Vassbotten

Liverpool skal møte Paris Saint-Germain, Napoli og Røde Stjerne i denne sesongens Champions League.

Dermed blir storkamper og storstjerner på rekke og rad denne høsten, kanskje spesielt når PSG med Neymar og Mbappe kommer til Anfield.

– En kan knapt kalle det noen drømmetrekning, men samtidig er det en spennende gruppe med motstandere vi sjelden har møtt, sier ansvarlig redaktør i supporterklubben Torbjørn Flatin om trekningen.

– I E-Cuper har vi spilt mot PSG (1997), Napoli (2010) og Røde Stjerne (1973) ved bare et tilfelle tidligere, slik at det føles litt eksotisk.

– Nøkkelgruppene i en slik trekning føler jeg er seedingsgruppe 2 og 3, og Napoli var utvilsomt en av de sterkeste motstanderne vi kunne ha møtt der. Bare Borussia og Roma var vel antatt omtrent like sterke.

– Fra seedingsgruppe 1 var alt tøft hvis man ikke fikk Lokomotiv Moskva. En må vel likevel si at PSG i så måte ikke var det verste med lag som Barcelona, Real Madrid, Bayern og Juventus også i bollen.

– Røde Stjerne, som med sine to seire mot Liverpool i Serievinnercupen i 1973/74 sørget for at de røde begynte å spille med to spillende midtstoppere, er nest lavest ranket av de 32 lagene og er forventet å være noe av et slaktoffer.

– Trolig vil det stå mellom PSG, Napoli og Liverpool om de to plassene som gir cupspill. For fansen kan det bli et fargerikt gruppespill med turer til Paris, det sydlige Italia og Beograd, samt noen store kvelder på Anfield.

Under selve trekningen kunne ingen lag havne i gruppe med lag fra samme nasjon, og russiske og ukrainske lag kunne heller ikke havne i samme gruppe.

Kampprogrammet blir klart to timer etter trekningen opplyser UEFA.

Røde Stjerne hadde i utgangspunktet to kampers karantene, som ville gjøre at de hadde en kamp igjen de skulle spilt for tomme tribuner. Men dette ble redusert til en kamp torsdag, og dermed kan de spille med tilskuere som normalt.

Her er gruppene:

Gruppe A:

Atlético Madrid
Borussia Dortmund
Monaco
Club Brugge

Gruppe B:

Barcelona
Tottenham
PSV Eindhoven
Inter

Gruppe C:

Paris Saint-Germain
Napoli
Liverpool
Røde Stjerne

Gruppe D:

Lokomotiv Moskva
Porto
Schalke
Galatasaray

Gruppe E:

Bayern München
Benfica
Ajax
AEK Athen

Gruppe F:

Manchester City
Shakhtar Donetsk
Lyon
Hoffenheim

Gruppe G:

Real Madrid
Roma
CSKA Moskva
Viktoria Plzen

Gruppe H:

Juventus
Manchester United
Valencia
Young Boys

Kåringer

Årets keeper kåret av UEFA i 2017-2018 er Real Madrids Keylor Navas.
Årets forsvarsspiller kåret av UEFA i 2017-2018 er Sergio Ramos.
Årets midtbanespiller kåret av UEFA i 2017-2018 er Luka Modric.
Årets midtbanespiller kåret av UEFA i 2017-2018 er Cristiano Ronaldo, som også spilte i Real Madrid sist sesong.
Årets spiller ble Luka Modric, og dermed nådde ikke Salah opp i den kåringen.

Guram Kashia fikk EqualGame award, og danske Pernille Hader vant prisen som årets kvinnelige fotballspiller blant annet foran Ada Hegerberg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]