«Prøvde å kjøpe LFC for 2 milliarder pund»

Avisen Daily Mail hevder at FSG i vinter ble tilbudt over seks ganger det det betalte for Liverpool FC.

24. aug 2018 kl 00.17 Torbjørn Flatin

Sheik Khaled Bin Zayed al Nehayan, en fetter av eieren til Manchester City, skal ha stått bak et bud på 2 milliarder pund (£2bn). Ifølge Daily Mail sammen med en minoritetspartner fra Kina. Sheik Khaled skal være god for store verdier, men ikke i nærheten av hva Sheik Mansour hos City er verdt.

For å illustrere de beløp det snakkes om, betalte FSG £0.3 milliarder, eller £300M, for Liverpool FC i oktober 2010.

En eventuell overtakelse på £2 milliarder vil være den største i verden for en fotballklubb, selv om Manchester United nylig ble verdsatt til £3.1 milliarder på børsen. I og med at Stan Kroenke nylig tok full kontroll over Arsenal ble den klubben verdsatt til £1.8 milliarder.


Ønsker investeringer

Daily Mail hevder at FSG skal ha sagt ja til et tilbud på £2 milliarder etter at kjøper hadde møter med styreformann Tom Werner, men at Sheik Khaled aldri greide å dokumentere godt nok at han hadde de nødvendige midler og handelen ble aldri fullført.

Det skal aldri ha gått så langt at eier John W. Henry ble involvert, og Liverpool FC skal kategorisk benekte at de noen gang har gått med på et salg.

Ifølge artikkelen er imidlertid FSG veldig klar på at de ønsker investeringer som kan bringe klubben opp på et nivå økonomisk som vil gjøre at de kan konkurrere med de rikeste i verden innen fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]