Målløst for U23 i sesongåpningen

Liverpool presset hardt for seiersmålet, men kan samtidig takke Grabara for det ene poenget.

10. aug 2018 kl 19.47 Marius Rabben

For selv om Liverpool hadde ballen mest og kom til flest sjanser, yppet Brighton seg en rekke ganger og kom til noen enorme muligheter som Kamil Grabara sto i veien for.

Den største fant sted da vertene, som lenge var trykket bakover i 2. omgang, lurte offsidefella og kom helt igjennom på høyresiden. Stormende inn i boksen hadde Brighton-spilleren en mulighet til å spille enkelt på tvers, men avslutningen fra kloss hold ble isteden stoppet av Liverpools polske sisteskanse.

Store Liverpool-sjanser

Kort tid i forveien var det smått utrolig at gjestene ikke tok ledelsen da Isaac Christie-Davies’ avslutning fra åtte–ni meter mot en malplassert keeper traff en heldig Brighton-forsvarer, like etter at Matty Virtue hadde sett sin avslutning bli reddet i forkant.

Etter en mer jevn åpningsomgang styrte Liverpool spillet langt mer i 2. omgang og var spillemessig best, men det stemte ikke helt foran mål. Bobby Adekanye og Adam Lewis kom til flere gode innlegg fra venstresiden, men avslutningene matchet ikke avleveringene.

Den norske midtbanespilleren Mathias Normann ble utvist tre minutter før full tid etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort, men Liverpool klarte aldri å utnytte overtallet i innspurten med tre tilleggsminutter.

– Jeg klarte meg greit i dag, og det var synd at vi ikke klarte å ta med oss alle tre poengene, sier keeper Grabara til LFCTV etter kampslutt.

Målvakten, som har trent med førstelaget under pre-season, beskriver de imponerende involveringene sine beskjedent som en vanlig del av arbeidsoppgavene sine.

– Jeg gjorde bare det jeg skal gjøre i hver kamp. Jobben min er å redde laget når jeg kan det.

Liverpools lag: Grabara; Williams, Whelan, Johnston, Lewis, Chirivella, Christie-Davies, Virtue, Adekanye, McAuley (Millar 73), Ojo. Benk: Atherton, Masterson, Juanma, Coyle

2. omgang

Slutt!

90. min: Tre minutter legges til.

88. min: Den norske Brighton-spilleren Mathias Normann pådrar seg sitt andre gule og blir utvist etter en takling under en Liverpool-kontring.

87. min: Plutselig lurer Brighton offside-fella og kommer alene med Grabara. Men polakken er i det umulige hjørnet i kveld, står oppreist lenge og redder avslutningen som kommer fra kloss hold. For en kamp av sisteskansen!

81. min: Det er nesten utrolig at Liverpool ikke leder nå. Strålende angrepsspill der Millar finner Virtue med en lur, lav ball på høyresiden, og avslutningen kommer umiddelbart. Skuddet reddes, og returen havner etter hvert i føttene i Christie-Davies som øyner et tomt bur, men hans forsøk fra åtte–ni meter treffer en forsvarer i ryggen.

79. min: De røde styrer kampen og jakter på seiersmålet.

75. min: Igjen fine kombinasjoner av de røde. Adekanye kommer seg løs på venstre og legger flott inn mot Virtue som flyr høyt, men headingen går over.

73. min: Liverpool bytter. McAuley går ut, Liam Millar kommer inn.

67. min: Frekt og smart forsøk av Ojo fra høyresiden i boksen. Med venstre skrur han ballen lavt mot lengste hjørne, men Brighton-keeperen redder.

65. min: Grabara har ikke hatt noe å gjøre så langt i omgangen, før han plutselig må varte opp med en knallredning på et skudd.

62. min: Supre innlegg fra Adekanye og Lewis fra venstresiden, men Liverpool kommer ikke til avslutning på noen av dem.

58. min: Brighton ypper seg innimellom, men det meste handler om bortelaget nå.

51. min: Stor mulighet for gjestene. En glimrende ball inn av Christie-Davies mot bakre stolpe, men Virtue får ikke et bra treff og bommer. Liverpool har startet best etter sidebyttet.

46. min: Liverpool sparker i gang omgangen.

Pause

En åpen kamp med flere sjanser til begge lag. Liverpool har vært best og skapt mest, men Brighton har kommet til de største mulighetene, vist prov på solid forsvarsspill og fått en del hjørnespark. De røde, som har angrepet mye fra kantene, skal kunne få med seg tre poeng herfra, men da må presisjonen bli bedre på den siste tredjedelen.

1. omgang

Pause!

44. min: Herlig returløp og takling av Virtue som gjør at Liverpool vinner femmeter.

36. min: Strålende reaksjonsredning av Grabara når svenske Viktor Gyokeres kommer seg fri i boksen og avslutter fra kloss hold.

35. min: Godt innlegg mot McAuley, men headingen går halvannen meter utenfor.

31. min: Mens Brighton gjør seg klar til corner deler dommeren ut et gult kort til McAuley for en tidligere situasjon. Nokså billig kort.

29. min: Brighton får angripe et Liverpool-lag i ubalanse etter en feilpasning med hodet, men de hvite og blå kommer ikke til avslutning grunnet godt stopperspill av Johnston, som også rydder opp i neste bølge.

25. min: Adekanye med et godt forsøk fra høyresiden i boksen etter et godt Liverpool-angrep. Skuddet går like utenfor og treffer nettveggen.

21. Chirivella forsøker seg med et lavt skudd fra distanse. Ingen problemer for Brighton-målvakten som holder.

15. min: Livlig åpningskvarter, der Liverpool har ballen mest og ser hakket farligere ut.

9. min: Mathias Normann skjærer inn og skyter mot krysset med høyrefoten, men Grabara redder strålende.

6. min: Slurvete tilbakespill ender med hjemmecorner. En Brighton-spiller får avsluttet, men via hodet på en medspiller og ut til femmeter for Grabara.

4. min: Flott innlegg av Chirivella på frispark, og Whelan stiger til værs i feltet og header. Keeper redder.

1. min: Brighton tar avspark.

Før kampen

Neil Critchleys mannskap åpner den nye sesongen mot nyopprykkede Brighton U23 på AMEX Training Centre.

Kampen skulle opprinnelig sparkes i gang kl. 20 norsk tid, men er nå utsatt til kl. 20.45 i påvente av baneinspeksjon grunnet værforholdene på sørkysten.

Det regnet mye tidligere i kveld, men nå har sola tittet frem og kampen skal gjennomføres tre kvarter senere enn planlagt.

Oppgjøres vises direkte for abonnementer på LFCTV GO, og denne saken oppdateres underveis med de viktigste hendelsene.

De røde har spillere som Pedro Chirivella og Sheyi Ojo med i startelleveren, og Kamil Grabara står mellom stengene.