Sommerkjøpene var planlagt i god tid

Det var ikke Karius-tabbene i Champions League-finalen som fikk Liverpool til å punge ut for Alisson.

11. aug 2018 kl 00.18 Marius Rabben

Jürgen Klopp er klokkeklar på at hendelsene i Kiev ikke påvirket planene for sommervinduet.

– Champions League-finalen hadde absolutt ingenting å gjøre med overgangsbusinessen vår. Alt om hva vi ønsket var allerede ordnet og klart. Alle avgjørelsene var tatt på det tidspunktet, sier han.

Ville ikke hentet keeper om Alisson var utilgjengelig

I intervjuet forteller tyskeren at han mener områdene hvor Liverpool trengte å styrkes, var «åpenbare».

– Dersom Alisson ikke hadde vært på markedet, ville vi ikke hentet en keeper. Men han var på markedet, så vi gikk for det, forklarer han, ifølge Liverpool Echo.

I tillegg til den brasilianske landslagskeeperen ble Naby Keïta, som kom fra RB Leipzig etter at Liverpool ble enige med dem allerede i fjor sommer, Fabinho og Xherdan Shaqiri hentet inn i sommer.

Anvendelige Shaqiri

– At vi ønsket å ha flere alternativer offensivt, det var klart lenge før finalen. Jeg synes Shaqiri er et fantastisk eksempel på hvordan du kan gjøre det. Han krysser av flere punkter: han kan spille på kanten, han kan spille som nummer 10, det ser ut til at han kan spille som nummer 8 også, og det er kult, sier Klopp.

– Når det gjelder Fabinho, så visste vi i god tid at Emre (Can) ikke ville forlenge kontrakten sin, slik at Fabinho var et klart mål, men det var ikke klart om vi ville få tak i ham.

– Med Naby var det klart. Én dro, én kom inn: Phil reiste tidligere, så kom Naby inn. Det er ikke samme spillertype, men det er i det minste likhet i posisjonen.

Har ikke lenger verdensrekorden

Alisson, som kostet 66,8 millioner pund fra Roma, ble verdens dyreste keeper da han skrev under for de røde, men rekorden varte ikke lenge: Denne uka tok Kepa Arrizabalaga over «førsteplassen» da Chelsea utløste utkjøpsklausulen hans i Athletic Bilbao på omtrent 71 millioner pund.

Klopp forteller at han ikke trodde det ville gå så liten tid før noen overgikk Liverpools sum.

– For noen år siden tror jeg ikke at vi ville ha brukt den summen på en keeper. Det var alltid noe som kunne være for en angriper, og dersom du trengte en kantspiller, men hvis du trengte en keeper, så var det «vær så snill, bare hent en fra ungdomsavdelingen eller noe».

– Nå vet jeg ikke om det vil være sånn for alle keeperne i verden fremover, men jeg sa at verden har forandret seg. Pengene var der og noen ba om det. Bilbao var aldri en god forhandlingspartner: «Dere betaler det eller dropper det, vi bryr oss ikke.»

– Han er bare et menneske som kan gjøre feil

Kommer presset på Alisson til å lette i kjølvannet av Kepa-avtalen? Klopp påpeker at det innad i klubben ikke er noen som fokuserer på prislappen.

– Press finnes overalt, men du trenger bare å håndtere det, sier han.

– Dersom Alisson gjør en feil, noe han forhåpentlig ikke gjør, men dersom det skjer ... selv om dere skriver at det ikke er tillatt etter å ha kostet så mye, så skjer det likevel.

– Internt kommer vi til å håndtere det. Hva som skjer på utsiden, har vi ingen kontroll over. Aviser som er interesserte i oss sier kanskje at det ikke er et problem, for han er bare et menneske. Andre klubber og andre managere kan kanskje gå for det, hvis det hjelper, men det er ikke interessant for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]