Stopperkjempen er glad for å ha fått en keeperkjempe bak seg

Virgil van Dijk mener at Alisson gir Liverpool-forsvaret den nødvendige roen.

21. aug 2018 kl 00.23 Einar Kvande

Virgil van Dijk gjorde manns jobb i Liverpool-forsvaret da Crystal Palace ble slått 2-0 på Selhurst Park. Selv skryter midtstopperen av mannen som stod aller bakerst.

– Det er fantastisk. Du kan se hvor rolig han er, og den tilstedeværelsen han har. Han er en fantastisk keeper, sa nederlenderen like etter kampslutt.

– Vi er alle veldig glade for å ha ham på laget. Han er en fin fyr også, så vi er veldig fornøyde med ham, la han til.

Fortjente poengene

– Vi visste før kampen at det ikke er så mange av de beste lagene som vinner komfortabelt her. Jeg er glad for at vi holdt buret rent. Den siste scoringen kom på en god kontring, og vi fortjente virkelig de tre poengene.

– Du må kommunisere med alle, og sørge for at vi holder tett bakerst. Vi må sørge for at vi vinner andreballene. Vi vet hvor direkte Crystal Palace er. De ser hele tiden etter Benteke og den andre spissen.

– Vi visste det ville bli tøft, men vi var forberedt på det. Vi var klare for å kjempe, og nå er vi glade for at vi tok de tre poengene. Det handler om å venne seg til spillestilen, og føle seg komfortabel bakerst, med den kvaliteten vi har i laget.

– Vi har et utrolig lag, og en utrolig manager. Vi trener hver dag for å bli enda bedre. I dag viste vi gode ting, og må være stolte over oss selv. Det var en veldig tøff kamp, så jeg er bare veldig glad for at vi vant.

Et trofé står øverst på ønskelisten

Van Dijk sa at Liverpool bare har ett mål denne sesongen - å vinne sølvtøy.

– Målet er selvsagt å vinne et trofé. Vi ønsker å vinne alt, og det er fokuset vi må ha i Liverpool. Det er en stund siden sist. Vi trenger ikke å se for langt frem. Vi har bare spilt to kamper. Vi har to gode seiere, og har holdt buret rent begge gangene.

– Forhåpentligvis kan vi bygge videre på dette. Veien er lang, og det blir et veldig tøft år, men jeg ser frem til hvert sekund av det.

Best i Premier League?

Jamie Carragher uttalte på Monday Night Football at Van Dijk nå er den beste forsvareren i Premier League.

– Det er alltid hyggelig å høre slike ting, men jeg må bare krumme nakken og spille, vinne så mange kamper som mulig, hjelpe laget, og utvikle meg som spiller og menneske også, lød det ydmykt fra nederlenderen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]