TV 2 lover kompensasjon til kundene etter at Sumo gikk i svart

Mange Liverpool-supportere fikk ikke sett kampen mot Crystal Palace etter at strømmetjenesten TV 2 Sumo kollapset i går kveld.

21. aug 2018 kl 18.10 Einar Kvande

Tusenvis av norske Liverpool-fans fikk ikke sett Liverpool slå Crystal Palace på Selhurst Park fordi TV 2 Sumo gikk i svart.

Det ble storm i sosiale medier. Kritikken mot Sumo var enorm. Nå varsler TV 2 at de vil gi fortvilte seere et plaster på såret.

– De som ble rammet må ta kontakt med vårt kundesenter, så vil de bli kompensert, lover PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl når Liverpool.no tar kontakt.

– Hva slags kompensasjon dreier det seg om?

– Det får kundene opplyst når de tar kontakt med vårt kundesenter. Det jeg kan si er at jeg er sikker på at alle vil bli fornøyde.

– Betyr dette at ikke alle blir tilbudt samme kompensasjon, siden du ikke vil si til Liverpool.no hva kompensasjonen består av?

–Nei, alle får det samme, og jeg garanterer at alle blir fornøyde.

Forsøker å finne feilen

Til NTB uttaler Dahl følgende:

– Vi jobber med å finne ut nøyaktig hva som gikk feil, men vi vet på hvilket nivå feilen ligger. Brukergrensesnittet og serverne rundt dette gikk ned. Det var aldri noe galt med selve videostrømmene. Når så mange skulle logge på samtidig ved kampstart, kom seerne rett og slett ikke inn.

– De som logget inn før 20.30 skal ha fått sett kampen, siden de allerede var inne i systemet, og så sant de ikke byttet strømmekanal, skal de ha hatt en problemfri fotballopplevelse. I påloggingsfasen kom man seg rett og slett ikke videre når kampen var i gang. Dette er noe vi sjekker grundig. Dette skal ikke skje igjen, lover Dahl.

Han anslår at noen titalls tusen kunder dessverre ble rammet.

– Det er en god stund siden vi har hatt så alvorlige problemer med Sumo. Våre folk så umiddelbart at trafikken stupte. Da skjønte man at det var en alvorlig feil. Alle mann gikk til pumpene, for alt handlet om å få opp igjen tjenesten fortest mulig. Vi vet at Premier League-seerne er svært lidenskapelige.

Kampen ble flyttet til en åpen kanal

Kampen ble etter hvert flyttet til en åpen TV 2-kanal.

– Vi ønsket at våre seere skulle få sett kampen. Problemene var så store at vi forsto at det ville ta tid å få orden på innloggingen. Sett i ettertid burde vi tatt grepet tidligere, sier Dahl til NTB.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]