Vi fulgte U23-kampenSløste og avga poeng mot 10 mann

Liverpool U23 burde ha vunnet komfortabelt på Anfield.

17. aug 2018 kl 19.13 Arild Skjæveland

En frustrerende kveld for Liverpool. De unge helrøde spilte mot 10 mann hele kampen, og skapte sjanse på sjanse, men det ville seg ikke.

Alene med keeper, brent straffespark, store og gode sjanser, men det ble med det ene målet. Bobby Adekanye kunne ha scoret tre hattrick, men skal ha skryt for å komme seg til de store sjansene.

Pedro Chirivella var bra, og viste at han hører hjemme på et høyere nivå enn U23-fotball. Trolig finner han seg også en ny klubb før overgangsvinduet stenger 31. august.

Tottenham forsvarte seg heroisk, og hadde også en glimrende Marcus Edwards ute til høyre, som fort kunne ha vunnet kampen for gjestene på egenhånd hadde det ikke vært for Kellehers strålende redning.

Neil Critchleys menn starter sesongen med to uavgjorte, og vil nok se dette som et tap med tanke på at de spilte mot 10 mann så lenge.

Vi fulgte kampen – les referat under.

2. omgang:

93. min: For en sjanse på slutten! Lang ball opp. Matty Virtue får tatt den ned på brystet og avsluttet – men rett på keeper.

90. min:
Det vil seg ikke for LFC – for en sjanse! Adekanye med en flott stikker til Chirivella, som slår inn fra linja. Millar sin avslutning blir blokkert til corner. På den påfølgende corner får Phillips en mulighet, men avslutningen går over mål. Det legges til fire minutter.

88. min: Adekanye er så nær! Lewis med en glimrende ball, og Adekanye med et glimrende løp. Han kommer alene mot keeper, som gjør en flott redning. Adekanye kunne hatt sju mål her i kveld.

87. min:
Chirivella skyter til side for mål. Det vil nok føles som et tap her dersom ikke de helrøde får et vinnermål på tampen, etter å ha spilt mot ti mann nesten hele kampen.

85. min:
Liverpool legger press på Tottenham nå, og har en rekke dødballer.

74. min:
Coyle kommer inn for Christie-Davies.

70. min:
Det meste har handlet om Bobby Adekanye i dag, men en annen som må trekkes frem er Pedro Chirivella. Han er nok litt for bra for U23-nivå og må få førstelagsfotball et sted før 31. august.

66. min:
Edwards får en kjempesjanse for Spurs! Nat Phillips gjør en feil og Edwards kommer alene med keeper. Kelleher redder med en beinparade.

65. min:
Liverpools første bytte. Liam Millar kommer inn for McAuley. McAuley skaffet både straffesparket og hadde målgivende i dag.

64. min:
Curtis Jones presser bra og stjeler ballen. Han tar den med seg og får skutt, men rett på keeper. Bra uansett av unggutten.

62. min:
Chirivella får muligheten, men får ikke avsluttet. Tottenham ligger veldig lavt og forsvarer seg bra nå. Chirivella finner en lagkamerat med et hælspark, men innlegget blokkeres.

53. min:
Adekanye er igjen farlig frempå! Denne gang utfordrer han fra høyre inne i boksen, og kommer seg forbi sin oppasser. En god redning fra keeper avverger scoring. Bobby Adekanye er involvert i nesten alt fremover her.

51. min:
Adekanye går vender bort tre mann og blir tatt like utenfor 16. meteren. Veldig god skuddmulighet for Lewis, men forsøket hans treffer et Spurs-hode.

47. min:
Stor sjanse for Liverpool! Lewis med et glimrende innlegg, og McAuley bør score. Han blir forstyrret i avslutningsøyeblikket og ballen går til side for mål.

46. min: Den andre omgangen er i gang, foran 3.114 tilskuere på Anfield. Nå angriper LFC mot The Kop.

Pauserapport

En omgang som hadde det meste. Liverpool har brent et straffespark, Tottenham har fått en mann utvist, de helrøde har hatt mange store sjanser, men kun scoret ett mål. Spurs har hatt én, og den satt.

Critchley vil være skuffet over effektiviteten, men Liverpool har dominert fullstendig, og fortsetter det som dette blir det nok en komfortabel seier til slutt.

Adekanye har vært involvert i det aller meste, både fra høyre og venstre. Han brenner store muligheter, men gir seg aldri, og kommer til nye sjanser. En veldig positiv omgang fra unggutten.

1. omgang

44. min: Ikke langt ifra at en Tottenham-spiller setter ballen i sitt eget nett når keeper er veldig langt ute og han prøver et tilbakespill. Keeper gjør en bra redning.

39. min:
Adekanye er en halvmeter unna 2-1. Virtue spiller en flott ball ut til venstre. Adekanye krummer nakken og passerer sin mann. Avslutningen går en halvmeter til side for lengste stolpe.

30. min:
Bra sjanse for Liverpool. McAuley setter opp Adekanye, som denne gang legger til rette for Christie-Davies heller enn å skyte selv. Den tidligere Chelsea-spilleren setter avslutningen rett på keeper fra bra posisjon.

23. min: 1-1 EDWARDS. Tottenham slår tilbake. Marcus Edwards får ballen, lurer bort sin mann og setter ballen kaldt i mål. Edwards har vært gjestenes beste spiller, og Spurs utligner med 10 mann.

21. min
: Christie-Davies med en glimrende stikker til Adekanye. Forsøket hans blir blokkert, men en ny god sjanse. McAuley fungerer meget godt som oppspillspunkt her.

14. min: 1-0 ADEKANYE!På tredje forsøk lykkes han! Linjedommer vinker for offside, men dommeren ignorerer flagget. Han tar med seg ballen inn i feltet og setter ballen inn i det nærmeste hjørnet. En riktig avgjørelse fra dommeren, men Tottenham er rasende.

12. min: Adekanye får en ny mulighet. En god ball opp, og McAuley legger til rette for Adekanye. Avslutningen fra 13-14 meter går dessverre langt over.

5. min: Adekanye brenner en gigantisk mulighet. Christie-Davies finner han ute på høyrekanten med en strålende ball. Adekanye avanserer med ballen inn i feltet og kommer alene med keeper. Han setter avslutningen rett på Tottenhams målvakt som får avverget. Den burde han utvilsomt ha satt. Det så nesten ut som han fikk for god tid.

3. min: Tottenhams Eyoma handser på streken, og blir utvist. Det påfølgende straffesparket settes over mål fra Adam Lewis.

1. min: Kampen er i gang på Anfield.

For en uke siden startet Neil Critchleys menn sin ligasesong med å spille 0-0 borte mot Birghton. Fredag kveld er Tottenham motstander, og kampen skal spilles på Anfield.

Neil Critchley har tatt ut følgende lag til kveldens kamp mot Spurs:

Kelleher, Whelan, Lewis, Phillips, Johnston, Chirivella, Christie-Davies (Coyle 74), Virtue, Adekanye, Jones, McAuley (Millar 65)

Benk: Atherton, Masterson, Gallacher, Coyle og Millar

Det er verdt å merke seg at Rafael Camacho ikke er med. Er han kanskje aktuell for troppen til mandagens kamp etter å ha imponert i pre-season? Pedro Chirivella er med fra start, så hans ventede exit ser ikke ut til å komme med det aller første.

Vi følger kampen i denne saken fra kl. 20.00. Vil du se den selv, så går den direkte på LFCTV GO.