Bobby med ekstrem scoringsrate i Champions League

Bare én mann kan vise til bedre tall.

20. sep 2018 kl 10.19 Einar Kvande

Roberto Firmino elsker å spille i Champions League. Da han kom inn fra benken og nettet vinnermålet mot Paris Saint-Germain var det brasilianerens ellevte mål på 14 kamper i turneringen.

Bare én mann kan vise til bedre scoringsrate i Champions League - nemlig Lazio-spissen Simone Inzaghi, som gjorde 12 mål på sine første 14 kamper i turneringen.

Teller vi med Firminos scoring i kvalifiseringen mot Hoffenheim i fjor er brasilianeren nå oppe på delt andreplass med Dirk Kuyt på listen over Liverpool-spillere med flest scoringer i Champions League, med 12 totalt.

Regner vi med perioden da Champions League ble kalt for Serievinnercupen er Firmino og Kuyt på delt tredjeplass med Terry McDermott på en liste som toppes av Steven Gerrard med 30 foran Ian Rush med 14.

Et stykke opp til Stevie G

Firmino er også oppe på delt sjuendeplass med Jimmy Case og Emile Heskey på listen over spillerne som har scoret mest i alle de europeiske klubbturneringene for Anfield-klubben.

Dersom Liverpools nummer 9 scorer like jevnt og trutt i årets Champions League som han gjorde forrige sesong, vil han klatre kjapt på listen over Liverpools toppscorere i Europa denne sesongen.

Neste mål er å ta igjen Robbie Fowler, som har 14 mål totalt. Foran ham ligger Kuyt og McDermott med 15. Så må han opp på 17 for å ta igjen Roger Hunt. Ian Rush står bokført med 20 mål i Europa, og Michael Owen er også innen rekkevidde med 22. Verre blir det å ta igjen Steven Gerrard, som topper listen over flest mål i Champions League med 30 og i europacupene totalt med 41.

Det er i alle fall ikke tvil om at Firmino har funnet scoringsformen. Han har gjort fire mål på sine fire siste kamper om vi regner med både klubb- og landslag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]