Bortekampen mot Napoli kan bli flyttet til andre siden av landet

Napoli-presidenten har bedt UEFA om å spille kampene i Bari.

11. sep 2018 kl 12.41 Arild Skjæveland

Napolis kontroversielle president Aurelio De Laurentiis har bedt UEFA om tillatelse til å spille klubbens kamper i Bari – 260 kilometer unna Napoli.

De Laurentiis har kjøpt klubben Bari, som er flyttet ned i Serie D, men har et stadion med plass til 58.000 tilskuere.

Grunnen til at han ønsker å flytte de tre kampene i gruppespillet er tilstanden til nedslitte Stadio San Paolo, som ikke innfrir UEFAs krav.

Skulle vært oppgradert

Stadio San Paolo tilfredsstiller ikke UEFA sine krav, men har i flere år fått unntak slik at kampene kan spilles i byen. Det var planlagt oppgraderinger i sommer, men dette skjedde ikke.

Det er kommunen som eier Stadio San Paolo, og ikke klubben selv.

SLITT:
SLITT:  Stadio San Paolo innfrir ikke UEFAs krav.

– For meg er dette et mareritt. Et så dårlig stadion reduserer Napolis status internasjonalt. Det er en skam, og derfor sier jeg at jeg ikke ønsker flere kontroverser, og heller bygger mitt eget stadion. Vi kan ikke fortsette slik lenger, sier De Laurentiis ifølge The Mirror.

Han har bedt om å få bruke Stadio San Nicola i Bari.

– Ingen kan be deg om å gjøre noe dersom du bruker dine egne penger og har en tomt for å bygge stadion. I mellomtiden har jeg bedt UEFA om å la oss spille Champions League-kampene i Bari, sier presidenten.

Det var mange Liverpool-supportere som hadde en uhyggelig opplevelse da de besøkte Napoli i 2010, da lagene møttes i Europa League. UEFA har ikke kommentert utspillet eller henvendelsen fra Napoli-presidenten, men det vil trolig gjøre det vanskelig for de tilreisende fra Paris, Liverpool og Røde Stjerne som har bestilt tur.

Napoli - Liverpool spilles onsdag 3. oktober.

UEFA avviser tirsdag at de har mottatt en slik henvendelse fra Napoli.

KONTROVERSIELL:
KONTROVERSIELL:  Napoli-president Aurelio De Laurentiis vil flytte kampene til Bari.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]