Det er et stykke igjen til rekorden

Liverpool anno 2018/19 har vunnet de fire første Premier League-kampene, men har likevel et stykke igjen til de kopierer 1990/91-årgangen.

10. sep 2018 kl 10.35 Einar Kvande

Liverpools klubbrekord fra 1990/91-sesongen lyder nemlig på hele åtte ligakamper på rad uten poengtap fra sesongstart. Den sesongen var Kenny Dalglish sitt mannskap regjerende mestere, etter å ha innkassert klubbens 18. ligatittel i mai 1990.

Det så også svært lovende ut på høstparten det året. De åtte strake kampene med trepoengere inkluderte nemlig en 4-0 seier over erkerival Manchester United og en 3-2 seier i lokaloppgjøret mot Everton.

Det ble til slutt Norwich City som satte en stopper for seiersrekken, da de klarte uavgjort 1-1 på Carrow Road den 20. oktober den høsten. Etter dette fulgte fire nye strake seiere, over Chelsea, Tottenham, Luton og Coventry. Manchester City fikk med seg ett poeng fra Anfield etter at det ble 2-2 den 24. november, før Arsenal påførte Liverpool sesongens første nederlag på Highbury, ved å vinne hele 3-0 den 2. desember. Svenske Anders Limpar herjet ute på vingen, og Paul Merson, Lee Dixon (straffe) og Alan Smith gjorde målene for The Gunners.

Dalglish sine menn ledet ligaen i mesteparten av første halvdel av sesongen, men Dalglish sa opp jobben som Liverpool-manager i februar etter en FA-cupkamp mot Everton som endte 4-4. Ronnie Moran ble ansatt som midlertidig manager, før tidligere Liverpool-kaptein Graeme Souness ble hentet inn som permanent manager den 16. april, med bare fem kamper igjen å spille.

Liverpool avsluttet sesongen på andreplass i ligaen, sju poeng bak et Arsenal-lag som tapte bare en ligakamp under George Grahams ledelse.

Seks på rad i 1978/79

Også i 1978/79-sesongen fikk Liverpool en usedvanlig bra start på sesongen, og vant de seks første ligakampene. Dalglish og Souness var i storform, og Liverpool knivet med Nottingham Forest om ligatittelen.

Inne blant de seks kampene finner vi den berømte 7-0 seieren over Tottenham på Anfield, og også tremålsseiere over Ipswich, Manchester City og Birmingham.

Det ble West Bromwich som stoppet seiersrekken, da de klarte 1-1 på The Hawthorns den 23. september.

I påfølgende kamp ble Liverpool slått ut av Europacupen av Nottingham Forest, men Bob Paisleys menn tok revansje ved å slå Brian Cloughs mannskap 2-0 på Anfield i desember og vinne ligaen med åtte poengs margin ned til Forest i mai. Forest vant imidlertid både Europacupen og Ligacupen den sesongen.

Fire på rad i 1969/70

Bill Shanklys menn vant de fire første ligakampene i 1969/70, før det ble 3-3 mot Burnley på Anfield. Liverpool var ubeseiret i de første ni ligakampene, før Manchester United ble for sterke og vant 1-0 på Old Trafford den 13. september.

Dette var imidlertid sesongen hvor Shankly måtte fornye sitt mannskap. Ut gikk karer som Roger Hunt, Ian St John og Ron Yeats, mens unge spillere som Steve Heighway, John Toschack og Kevin Keegan kom inn som erstattere.

Det endte med en femteplass for et Liverpool under gjenoppbygging.

Kilder: Liverpoolfc.com og lfchistory.net

Har du innspill til journalisten?
[email protected]