Firmino scoret for Brasil

Liverpools tre brasser, Firmino, Alisson og Fabinho satte alle sitt preg på kampen mot USA.

8. sep 2018 kl 03.12 Torbjørn Flatin

Brasil ledet 2-0 ved pause mot USA, som var fullt fortjent selv om vertene også hadde sine muligheter via en håndfull dødballer. Ved en anledning måtte Alisson rykke hurtig ut og redde ved nærmeste stolpe i etterkant av en corner.

Det ble 1-0 etter at Douglas Costa hadde parkert sin mann ute på brassenes høyreside, og innlegget kunne Firmino sendte rett i nettet ved bortre stolpe.

Med den offensive kvartetten Neymar, Coutinho, Firmino og Costa kunne Brasil tidvis vise til lekende og underholdende fotball, mot et ungt med hardt kjempende amerikansk lag.

Firmino var bevegelig på topp, mens Fabinho bare ved enkelte anledninger kom fram fra sin høyreback med den hurtige Costa foran seg. Da han kom fram hadde han imidlertid et knallhardt skudd fra 16 meter som gikk rett på keeper, før han gikk ned i feltet da han kjente en amerikansk hånd på ryggen. Dommeren pekte på straffesparket, som må sies var av den billige sorten, og Neymar trillet inn 2-0 rett før halvtid.

Brasil gikk ned et gir etter pause og fortsatte å kontrollere kampen, men skapte færre sjanser. Bytter som ble gjort fra og med en time var spilt påvirket også det.

I andre enden var USA fortsatt mest farlig på frispark og cornere. Alisson var ute i full strekk på en markryper fra 20 meter, som trolig hadde gått utenfor. På den påfølgende corneren hadde han en god utboksning som startet en kontring hvor Firmino endte opp med en halvsjanse som keeper fikk reddet ut til hjørnespark.

Firmino gjorde en bra kamp på topp, uten å være veldig mye involvert, men viste gode glimt og tok scoringen sin fint. Fabinho hadde en grei kamp på høyrebacken, hvor han fikk vist god fysikk. Alisson hadde ikke sin mest travle kveld, men gjorde bra det han måtte gjøre, og det var ingen driblinger å se(!)

Roberto Firmino ble byttet ut etter 75 minutter, mens Alisson og Fabinho spilte hele kampen.