Spillerbørs;Glem alle negative skriverier om Salah

Til alle som har avskrevet Salah. Glem det! Mot Southampton scoret han ett mål, fikk ett annullert for offside og var nær ved to anledninger. Goalgetteren er vårt valg som Liverpools bestemann.

22. sep 2018 kl 18.31 Tor Sandø

Alisson 7

Fikk ballen i beina ved noen anledninger og klok av skade valgte han det sikre, ved å skyte ballen ut eller bokse ballen ut. Bra jobb som sisteskanse i en kamp der han ikke ble alt for mye utfordret.

Alexander-Arnold 6

Aktiv og god som han pleier på høyresiden i forsvaret. God kontroll med Højberg defensivt. Litt mer problemer når de møttes lenger opp på banen. Lyktes ikke med så mye offensivt som han pleier.

Matip 8

Stødig som midtstopperkollega til van Dijk. Gode framspill. Herlig midtstoppertype som har kommet litt i skyggen til Gomez så langt. God på hodet, noe han viser da han scorer 2-0 da han uforstyrret får gå opp og heade ballen i mål. Kamp som kan tyde på at han får flere sjanser.

Van Dijk 7

Spiller med stor selvtillit. Flink til å sette inn taklingene akkurat i det rette øyeblikket. Viktig inngripen tidlig mot Shane Long. Fikk seg en smell i ribbeina i en duell med Long. Måtte forlate ballen etter 54 minutter og ble erstattet av Gomez. Krysser alt for at dette IKKE er en alvorlig skade

Robertson 6

Viste flere ganger fram signaturløpet sitt langs venstresiden. Spiller mot raske og teknisk gode Redmond i dag. Skotten kommer seg bra fra oppgaven. Gode framspill mot skytset foran. Hadde en god volleymulighet som en av de største sjansene i en småtam andre omgang.

Wijnaldum 7

Den flyvende hollender viser at formen fortsetter. Rolig i alle situasjoner. Kontrollert. Teknisk. God til å få med seg ballen fra trengte situasjoner. Byttet ut 20 minutter før slutt for Keita.

Henderson 6

Kapteinen forsøker hele tiden å tre igjennom, finne rommene. Flink til å tette de rom som måtte oppstå defensivt på midten. Bra arbeidskapasitet. Gjør mye av den usynlige jobben.

Shaqiri 7

Takket for tilliten fra start med å være regissøren bak ledermålet, da han slo inn fra venstre. Soton-forsvarer Hoedt slår inn ballen med kneet. Oppsatt på å vise alle tilliten verdig. Løp mye i den omgangen han fikk, før Milner kom inn. Sveitseren ble noe overraskende ofret av taktiske hensyn, spesielt defensivt på midtbanen.

Mane 7

En lur fotballspiller. Ser ofte ut som han er litt giddesløs, før han eksploderer. Vanskelig for alle backer å forholde seg til. Jobbet godt. Hadde tidvis vanskelige arbeidsforhold. Får ofte på seg flere borteforsvarere. Flink til å spille fram angrepskameratene sine.

Salah 8

Glem at Salah er i en blindgate og mistet målteften fra før og alle skriveriene fra siste uke. Ivrig etter å vise at han duger som goalgetter ennå. Var ”On Fire” og løp mye. Produserte også målsjanser. Den største da han spilte vegg med Firmino og ballen gikk like utenfor. Alltid spillbar. Hadde en munnfull mot store sterke Vestergaard i dag, men kom seg godt fra det. Ingenting i veien med selvtilliten. Han prøver og prøver. Hadde 4-0 inne, men annullert for offside.

Firmino 7

Har en fantastisk slepen fotballteknikk. Alltid rettvendt, alltid på jakt etter åpninger eller muligheter til å spille lagkameratene god. Våken for feil som forsvarerne måtte gjøre. Hadde noen sjeldne ballmiss i dag.

Milner 6

Engelskmannen kom inn for å få mer kontroll defensivt på siden på midten. Løp som vanlig mye og Southampton var aldri i nærheten av å vinne noen markedsandeler på midten etter at han kom inn. Hans ankomst gjorde det ikke akkurat enklere for Southampton å vinne midtbanen.

Gomez 7

Ble erstattet av Matip, men fikk spille 36 minutter for en skadet van Dijk. Ble ikke særlig utfordret på noe som helst på den tiden i en rolig omgang for alle med defensivt anvar i rødt. Stødig i de utfordringene han fikk.

Keita

Fikk 20 minutter før han overlot plassen til Keita. Fortsatte der Wijnaldum slapp med å skape tryggheten på midten og få kampen trygt i havn. Var ikke så tydelig, men gjorde jobben greit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]