– Klopp har gjort meg til en bedre spiller

Gini Wijnaldum snakker varmt om sin sjef.

25. sep 2018 kl 00.00 Arild Skjæveland

Liverpool har startet årets sesong glimrende, og sesongstartens kanskje største positive overraskelse er Gini Wijnaldum. Nederlenderen har startet strålende i den dype midtbanerollen, etter en sommer der klubben gikk ut brukte store penger på to sentrale midtbanespillere.

– Han er en veldig fin fyr som prøver å hjelpe spillerne. Jeg har flere ganger vært på kontoret hans, og ikke bare for å snakke om fotball, men også situasjoner privat. Han er alltid der for å hjelpe, og prøver å få deg til å finne løsninger på personlige problemer, sier Wijnaldum i et intervju med Liverpool Echo.

Blant verdens beste

27-åringen mener Liverpool har en av verdens beste managere.

– Som manager mener jeg at han er en av verdens beste. Han er god taktisk, og måten han ønsker å spille fotball på. Han endrer aldri formasjon etter motstanderen, selv om vi møter gode lag. Han vil alltid spille på sin måte, og krever 100 prosent fra spillerne hver dag, sier midtbanespilleren.

– Noen ganger er det tøft for spillere, fordi han får med seg alt og har en mening om alt, men han ønsker bare at du skal forbedre deg. Han er også lidenskapelig under kampene, og selv på trening. Det er jeg glad for, for han har gjort meg til en bedre spiller. Jeg snakker ikke bare for meg selv, men det gjelder også andre spillere.

– På hver trening tenker du at du kan bli bedre. Noen ganger er det intenst, fordi han ønsker å få ut alt potensialet til spillerne.

Trives med konkurransen

Gini ser bare positivt på at det er stor konkurranse om plassene.

– Jeg mener det er bra at det er gode spillere her, for når du trener med dem blir du selv automatisk bedre. Liverpool er en stor klubb, og vil alltid kjøpe store spillere. Jeg er ikke bekymret dersom de kjøper en spiller, for alle spillere må vise på trening hvorfor de bør starte kamper. Når du får sjansen må du være klar.

– Dersom en midtbanespiller gjør det bra denne sesongen, er det mulig at Liverpool kjøper ham til neste sesong, og da blir det enda mer konkurranse på midten. Slik er det i en storklubb. Når gode spillere gjør det bra, ønsker de store klubbene å kjøpe dem. Det eneste jeg er interessert i er å gi 100 prosent og overbevise manageren om at det er meg han må velge, sier Wijnaldum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]