– Laget spiller bra og han trenger tid

Slik forklarer Jürgen Klopp hvorfor Fabinho ikke var i kamptroppen mot Leicester.

3. sep 2018 kl 00.08 Einar Kvande

24-åringen var ubenyttet reserve mot West Ham i ligaåpningen, men har ikke vært blant spillerne på benken siden.

Den defensive midtbanespilleren slutter seg nå til Brasils landslagstropp for deres privatlandskamper mot USA på lørdag og mot El Salvador fire dager senere.

Da Jürgen Klopp fikk spørsmål om hva som er galt med Fabinho siden han ikke kommer med i troppen, svarte Liverpool-manageren slik ifølge Liverpool Echo:

– Ingenting. Laget er bra, og han trenger tid.

– Han kunne ha vært i troppen, selvsagt, men det er ganske vanskelig å komme med i troppen for øyeblikket, fordi alle er skadefrie.

– Det er bra vi har en slik situasjon, da noen trenger litt mer tid, mens andre er litt mer vant til det. Det er den eneste grunnen.

– Men han vil komme tilbake. Og nå skal vi spille kamper hver tredje dag. Han har tatt store steg de siste ukene. Han kunne til og med ha spilt nå.

Kamper på løpende bånd

I løpet av 22 dager fra 15. september har Liverpool ligakamper mot Tottenham, Manchester City og Chelsea, en ligacupkamp mot Chelsea, og Champions League-kamper mot Paris Saint-Germain og Napoli.

– Forhåpentligvis får Fabinho spille for Brasil nå, og når han kommer tilbake har vi kamper, kamper, kamper, siteres Klopp.

– Vi har en rekke kamper i september, der vi bare møter topplag. Vi trenger alle spillerne, så det er bra.

– Vi har kommet gjennom en periode der det ikke virket som vi trengte alle spillerne, for vi har hatt nesten den samme lagoppstillingen, og nivået på trening har vært høyt. Det er kult. Forhåpentligvis kommer alle skadefrie tilbake fra landskampene, da vi har bruk for dem alle på grunn av alle kampene vi skal spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]