– Liverpool-karrieren hans er i praksis over

Lazar Markovic imponerte i en treningskamp mot Crewe, men serberen blir neppe å se i en offisiell førstelagskamp for Liverpool igjen.

11. sep 2018 kl 16.38 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo melder at Lazar Markovic er blitt degradert til U23-stallen. Denne uken har den serbiske vingen trent under Neil Critchleys ledelse på akademiet i Kirkby.

Det var forventet at Markovic skulle forlate Liverpool i august, men en overgang til Anderlecht, verdt 2,9 millioner pund for Liverpool, falt i fisk på grunn av at serberen ikke klarte å bli enig med den belgiske klubben om sine personlige betingelser. 24-åringen reiste til Belgia for samtaler med Anderlecht-ledelsen, men gjorde vendereis uten kontrakt. Senere har han hevdet at det ikke stod på penger.

Kontrakten løper ut til sommeren

Markovic sin kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2019, og han ble ikke inkludert i verken Premier League- eller Champions League-troppen til Anfield-klubben.

– Anfield-karrieren hans er i praksis over, skriver Pearce.

– Det gjenstår å se om han vil fortsette å trene ved akademiet i Kirkby frem til januarvinduet åpner, eller om han vil returnere til Melwood, legger Echo-journalisten til.

Imponerte Crewe-manageren

Crewe-manager David Artell lot seg imidlertid imponere av Markovic under treningskampen bak lukkede dører mellom Liverpool U23 og Crewe fredag.

– Vi hadde ingen kamp i helgen, så vi benyttet anledningen til å spille mot Liverpool på fredag. Vi trente med Critch sitt U23-mannskap, og spilte en kamp bak lukkede dører. De stilte med Markovic, og han var en klasse over alle andre. Det var en flott erfaring for spillerne, og du kan se at de dro nytte av det, siteres Artell av Echo.

Lazar Markovic kostet Liverpool 20 millioner pund da han kom fra Benfica sommeren 2014. Han har scoret tre mål på 34 kamper for klubben. Alle kampene kom under Brendan Rodgers sin ledelse i 2014/15-sesongen. Han har ikke spilt for Liverpool siden seieren over QPR i mai 2015.

Markovic har siden den gang vært på utlån hos klubber som Fenerbahce, Sporting Lisboa, Hull City og Anderlecht.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]