Mange ble nektet adgang på Anfield

Liverpool har skjerpet kontroll av hvem som bruker kort og billetter på kampene. Dette hovedsaklig for å slå ned på økt svartebørshandel.

27. sep 2018 kl 11.16 Tore Hansen

Kontrollene har ført til at mange supportere har blitt nektet adgang til banen, og av tilbakemeldingene vi har fått gjelder dette også mange nordmenn. Slike kontroller har blitt gjort både på borte og hjemmekamper.

Det er flere årsaker til at Liverpool nå skjerper kontrollen. Hovedårsaken er som sagt å slå ned på svartebørsen som har blomstret de siste årene. Kampbilletter omsettes svart og til en dyr pris både her i Norge og i England.

En annen årsak er også det faktum at LFC ikke aner hvilke personer som faktisk er inne på stadion og ønsker bedre kontroll med de som går på kamper. Et «sesongkort-amnesti» har lenge vært på trappene. Kort går videre i familier etter bortfall og det er et ønske både fra klubben og supporterne å «come clean».

Liverpool Echo skriver i dag en lengre sak om problematikken, og det er verdt å legge merke til hvilken risiko du tar ved å kjøpe fra uautoriserte dealere.

Klubben har nå en gruppe på plass for å jobbe systematisk med spesielt med omsetning av svartebørsbilletter.

KØ VED BILLETTKONTORET:
KØ VED BILLETTKONTORET:  Supporterklubben får stadig meldinger fra medlemmer som blir stående i kø ved billettkontoret etter avspark fordi kortet de har kjøpt lyser rødt. NB: Det gjelder ikke personene på dette bildet.

Venner som bytter kort med venner

Den store diskusjonen er selvsagt supportere som bytter kort mellom hverandre – og betaler pålydende for billetten til en kompis som er på ferie eller jobber skift. Slik regelverket til LFC nå fungerer er dette ulovlig og mange opplever å få kort inndratt på grunn av dette.

Spirit of Shankly har hatt dialog med LFC over tid vedrørende dette, og reagerer på denne praktisen.

SOS sier i en uttalelse at de forstår og skjønner problemet med svartebørs og at det naturligvis er klubbens ansvar å jobbe aktivt mot dette. Samtidig ønsker de større forståelse fra klubbens side i forhold til alle de som deler billetter med familie og venner.

I henhold til dagens regelverk er det fullt lovlig å selge en Hospitality-billett til pålydende, men ikke en vanlig kampbillett.

Ledige Hospitality-billetter

For de som jakter kun kampbillett anbefaler vi alltid å sjekke hva som er tilgjengelig via klubbens salg av Hospitality-billetter. Her finner du som regel et eller annet tilgjengelig. Det er for eksempel fortsatt ledige billetter til Røde Stjerne og Everton før jul.

En Hospitality-billett koster litt ekstra, men du handler rett med klubben og har trygghet for at du kommer inn på stadion. Som regel er det også inkludert mat eller drikke, bedre seter og den type ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]