Spillerbørs etter seieren: Milner dominerte i alle faser av spillet

God dag for arbeidshestene på Wembley.

15. sep 2018 kl 16.32 Johannes Steen

Alisson Becker 6

Blir ikke satt på de største prøvene i dag, men tar det som kommer på strålende vis og viser pondus inne i feltet. Spiller naturlig nok litt enklere enn tidligere etter blunderen mot Leicester, men slår flere langpasninger. Noen treffer godt, men ikke alle var like presise som vi er vant til å se fra brasilianeren.

Trent Alexander-Arnold 6

Er aktiv framover, spiller tidvis på små marginer, men er flink til å gjøre det enkelt når han må. Får en vanskelig oppgave i å håndtere Lucas Moura som var Tottenhams klart farligste framover, men løser oppgaven greit med noen unntak. Hans offensive spillestil koster noen ganger at han kommer på etterskudd på brasilianeren, uten at han blir hardt straffet for det.

Joe Gomez 7

Ny solid forestilling av Gomez. Med ett unntak når han forærer Lucas Moura en sjanse med et håpløst tilbakespill, viser han at han er en midtstopper med gode ballferdigheter. Får ofte trøbbel fra Moura, men løser alt i alt oppgaven godt. Kjempetakling i et viktig øyeblikk på brasilianeren etter rundt 60 minutter.

Virgil Van Dijk 8

Nederlenderen gjør det han kan best, å dominere. Vinner alt som kommer i lufta, stopper ballene som kommer hans vei og har Harry Kane i lomma hele kampen. Er sterk og styrer en godt organisert forsvarsrekke. Flere gode fremspill, og ser langt bedre ut med ball i beina enn mot Leicester.

Andy Robertson 7

Den skotske landslagskapteinen er mye involvert, men har en del svake avleveringer i starten. Blir etter hvert mer presis og spiller en god kamp hvor han er med i mye av det Liverpol skaper framover. Flott samspill med Mané i fortkant av 2-0, og var faktisk ikke langt unna å score selv da et innlegg traff tverrliggeren!

James Milner 8 (LB)

Er det noe den rutinerte engelskmannen ikke kan? Varter opp med flott spill i forkant av den offside-anullerte scoringen i starten og skaper en ny sjanse for Firmino like etterpå. Han har i det hele tatt en rekke flotte pasninger og dødballer gjennom hele kampen. I tillegg har han et utall viktige brytninger på midtbanen, jobber og sliter og demmer flere ganger opp for Alexander-Arnold når unggutten er høyt oppe. Liverpools beste i sterk konkurranse med Firmino.

Naby Keita 7

Guineaneren spilte en noe anonym førsteomgang, uten å gjøre noen spesielle feil. Spiller mye på det trygge. Blir mer involvert i andre. Uten at han klarer å utrette mye på egen hånd, var han først og fremst en bra lagspiller i dag med også mange gode defensive involveringer. Nære sin første scoring når han får skyte på kloss hold etter en drøy times spill, og får spille spiss de siste minuttene før han byttes av uten å utrette stort der. Byttet av for Sturridge etter 83 minutter.

Georginio Wijnaldum 8

Scorer sitt første bortemål (og fikk sosiale medier til å ta av) i Premier League når han på godt vis, etter klabb og babb i feltet, header ballen så vidt over mållinja! Men først og fremst er det i rollen som midtbaneanker nederlenderen imponerer. Ekstremt dyktig til å holde på ball og styre spillet sentralt på midtbanen. Gjør smarte valg hele veien. Kommer også i angrep like etter scoringen og kunne fort ha fått nummer to, men blir for ubesluttsom.

Mohamed Salah 6

Sliter med å markere seg offensivt i starten, men er svært dyktig i presset sammen med de to andre på topp. Kommer siden mer med, uten å få til det store sluttproduktet. Han prøver og prøver, men får aldri den forløsende scoringen. Blir til tider noe egoistisk og virker desperat etter å få mål. Burde spilt til Sturridge, som slår oppgitt uten med armene, da han heller prøvde å drible av hele Tottenham-forsvaret mot slutten. Likevel mange gode takter fra Egypteren, spesielt i andre omgang.

Roberto Firmino 8

Når de to andre på topp tidvis ble egoistiske, kan ikke det samme sies om Bobby. Jobber og sliter over alt på banen, flere ganger observert nede på backen! Skaper mange muligheter for lagkameratene, og kombinerer flere ganger strålende med makkerne sine. Muligens snytt for mål i starten av kampen, og det var synd å se spissen gå ut med en skade i øyet etter 75 minutter.

Sadio Mané 7

Er den mest aktive av angriperne i starten, og holder seg som et konstant uromoment for Spurs-forsvarerne gjennom hele kampen. Står bak mye av det Liverpool skaper offensivt. Flott forarbeid i forkant av Firminos scoring. Blir imidlertid i likhet med Salah til tider litt egoistisk, og går seg flere ganger litt fast. Kunne fått en assist til om han hadde sluppet ballen tidligere til Keita, som da ikke maktet å få ordentlig klem på ballen. Mulig heldig som ikke får straffe i mot på overtid.

Jordan Henderson

Skulle nok egentlig inn for Keita, men ender opp med å komme inn for en skadet Firmino etter 75. Gjør en grei jobb og tilfører balanse på midten, uten å markere seg veldig stort.

Daniel Sturridge

Kommer inn i 82. minutt for Keita og gjør et godt innhopp. Holder bra på ballen og skaffer flere frispark fra frustrerte Tottenham-spillere. Oppgitt over å ikke få ballen fra Salah mot slutten av ordinær tid.

Joel Matip

Kommer inn for Alexander-Arnold mot slutten i den hensikt å sikre seieren. Klarer ikke å hindre baklengs, uten at han alene kan lastes for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]