Nøkkelspillere på vei til Merseyside

Om lag halvparten av de spillerne som er forventet å starte mot Tottenham på lørdag er nå ferdig med sitt landslagsspill. Seier for Keita, tap for van Dijk og Wijnaldum.

9. sep 2018 kl 23.13 Torbjørn Flatin

Naby Keita spilte da Guinea i dag vant 1-0 over Den sentralafrikanske republikk.

Det ble også 90 minutter på Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum, som kjempet bra borte mot verdensmesterne fra Frankrike, men til slutt tapte 2-1.

Minus og pluss for van Dijk

Da Gini Wijnaldum skjøt like utenfor den bortre stolperota midtveis i 2.omgang var det den største sjansen til Nederland inntil da. Et par minutter senere avsluttet imidlertid den tidligere røde Ryan Babel, med ildrødt hår(!), et flott angrep etter et dypt løp inn i straffefeltet og sørget for 1-1.

Virgil van Dijk greide imidlertid ikke å stoppe Olivier Giroud å sette inn seiersmålet på en flott volley drøyt ti minutter før slutt. Van Dijk fikk for øvrig senere sjansen til å vise sin kapasitet da han stoppet lynhurtige Kylian Mbappe en mot en da sistnevnte hadde mye rom å løpe på sentralt.

Totalt sett syntes vi både van Dijk og Wijnaldum var blant Nederlands beste spillere

Et halvt dusin tilgjengelig for Klopp

Keita, van Dijk og Wijnaldum er nå ferdig med sitt landslagsspill i denne perioden. Det samme gjelder Sadio Mané som var involvert tidligere i dag under 2-2 kampen mellom Madagaskar og Senegal. Mo Salah spilte sin ene kamp for Egypt i går.

Disse fem kan dermed sette kursen tilbake til Liverpool. Det er vel ikke usannsynlig at alle fem starter mot Tottenham på lørdag.

I tillegg har en James Milner, som fikk beveget seg litt under en veldedighetskamp i Glasgow i går. Han er nummer seks som er høyaktuell for spill til helgen.

For øvrig har Joel Matip sluttet med landslagsspill, mens Nathaniel Clyne og Alberto Moreno ikke var tatt ut. Dejan Lovren var heller ikke involvert med spill for Kroatia, men vil neppe være spilleklar med det aller første med sin mageskade.