Arsenal Liverpool 4-0Helsvart kveld for Markovic og U23

Liverpool måtte avslutte med 10 mann etter at Bobby Adekanye måtte ut med båre og oksygenmaske.

21. sep 2018 kl 19.28 Johannes Steen

Sluttrapport

Denne kampen var nokså symptomatisk for hvordan sesongen har vært for U23-laget så langt. Nok en gang sløste laget til Neil Critchley med sjansene, og Lazar Markovic kunne like gjerne stått med hattrick i kveld.

Istedenfor var Arsenal svært farlige og effektive når de først kom i angrep, og anført av Sakah og Nketiah gjorde de kvelden tøff for et svært svakt Liverpool-forsvar.

Som om det ikke var nok, måtte Liverpools Bobby Adekanye ut på båre på dramatisk vis da han ble liggende med smerter etter en duell. Det er vanskelig å si nøyaktig hva skaden var, men det så aldeles ikke bra ut for den unge nigerianeren. Det er bare å krysse fingrene for at det ikke er så alvorlig som det kunne se ut som.

90+7: Dommeren blåser for full tid.

90+2: Nketiah legger på til 4-0. Helsvart kveld for Liverpool.

89. min: Bytte Arsenal. Olayinka går ut, Omole kommer inn.

87. min. Liverpool må avlsutte kampen med 10 mann, da man har brukt alle byttene.

86. min: Adekanye blir liggende nede med smerter etter en duell. Må ut med båre og oksygenmaske. Dette ser ikke bra ut for vingen..

82. min: Adekanye skyter, Arsenal-keeperen klarer ikke å holde ballen. Kula triller videre mot nettet, men så klarer Iliev å fange den igjen. Liverpool-spillerne vil ha mål, og det så veldig ut som ballen var over linja der. Dog vanskelig å si da kampen sendes uten repriser.

80. min: Der kunne det like gjerne stått 4-0.John-Jules skyter fra 7 meter, men setter ballen like over.

79. min: Mål Arsenal. Willock skjærer inn med ballen, forserer forbi Liverpool-spillerne og setter den kontant i lengste. 3-0.

78. min: Glenn McAuley erstatter Lazar Markovic. Et under at serberen går målløs av banen egentlig.

76. min: Skjer mye nå. Lewis med kjempeball til Markovic som tvinger fram en ny redning fra Arsenal-keeper Iliev. Burde scoret der, serberen.

74. min. Bytte Arsenal. Ballard ut. Smith inn.

74. min: Bytte Liverpool. Christie-Davies går ut. Erstattes av Liam Coyle.

71. min: Nketiah drar av nær hele Liverpool-forsvaret før han avslutter, og Grabara gjør en god redning. Like etterpå angriper Arsenal på nytt, men Grabara redder nok en gang når Saka skyter. Arsenal er farlige når de først angriper, men Grabara har stått en strålende kamp.

69. min: Kjemperedning av Iliev! Markovic med godt hodestøt på et innlegg, men Arsenal-keeperen varter opp med en refleksredning helt oppe i hjørnet.

67. min: Arsenals første mulighet i andre omgang. Willock skyter fra skrått hold, men vinkelen blir litt for smal og ballen går forbi både Grabara og lengste stolpe.

61. min: Dobbelsjanse for Liverpool! Matty Virtue får skuddet sitt reddet av Arsenals keeper Iliev. Returen tar Bobby Adekanye, men skuddet blir reddet på streken av en utespiller!

56. min: Adekanye skyter fra god posisjon, og ballen sniker seg like utenfor stolpen. Nære for nigerianeren!

47. min: Bytte Arsenal. Julio Pleguezuelo må av med skade. Inn kommer Joseph Olowu.

46. min: Liverpool gjør ett bytte i pausen. Tony Gallacher kommer inn for Liam Millar.

Frustrerende første omgang for Liverpools U23-lag. Liverpool har stort sett eid banespillet, og fram til Arsenals første scoring var londonerne knapt nære ballen. Likevel har en blanding av effektive Arsenal-spillere og sløvt forsvarsspill fra Liverpool gitt Arsenal en 2-0-ledelse.

Mot slutten av omgangen tok Arsenal mer over, og så lang farligere ut. Spesielt sliter Liverpool-forsvaret med å håndtere Bukayo Saka når han kommer gjennom på sin venstreside.

1. Omgang

45+2: Dommeren blåser av første omgang.

40. min: Grabara hindrer 3-0 med kjemperedning. Saka dribler på venstresiden, sender den inn i feltet hvor en Arsenal-spiller får avslutte alt for alene. Grabara i full strekk slår den ut til corner. Like før gjør han en god redning på en Arsenal-sjanse. Sterkt av polakken.

35. min: Nære redusering! Adam Lewis slår inn et flott frispark fra venstre. Lazar Markovic stiger til værs, men header like utenfor.

33. min: Christie-Davies pådrar seg et gult kort etter en felling på midtbanen. Mulig han prater på seg det kortet. Vanskelig å se at den fellingen i seg selv skal kvalifisere til kort.

25. min: Og Arsenal dobler ledelsen. Liverpool prøver å spille seg ut, men Arsenal-angriperne klarer å presse fram en feilpasning som Eddie Nketiah snapper opp og setter i mål. Sløvt.

22. min: Arsenal scorer utav intet! Liverpool har styrt alt, men Arsenal får det første målet. Saka blir spilt mellom Liverpools to stoppere, og gjør ingen feil når han får avslutte alene mot Grabara.

11. min: Flott spill av Liverpool! Virtue trer gjennom Camacho langs høyresiden. Camacho vender av Arsenal-backen og skyter, men får akkurat ikke nok klem på den, og keeper redder.

8. min: Adam Lewis tar frisparket, men skyter utenfor.

7. min: Adekanye snapper opp en feilpasning fra Arsenal-forsvaret, men blir felt i det han løper mot målet. Liverpool får frispark like utenfor Arsenals 16-meter. Snodig at det ikke Arsenal-spilleren går i dommerens bok der.

1. min: Lazar Markovic, som starter som spiss, tar avspark for Liverpool.

Før kampen

Liverpool U23 fikk endelig sesongens første seier i sist kamp mot Swansea, etter å ha sløst med sjansene i nær sagt alle kampene så langt.

Neil Critchleys gutter møter Arsenal, som vant Premier League 2 forrige sesong. Kampstart 20:00.

Mest interessant er kanskje at norske Edvard Tagseth sitter på benken for Liverpool. 17-åringen fikk sin U23-debut i februar, men skadet seg like etter og mistet resten av sesongen.

Kampen kan du se på LFCTV og LFCTV GO. Vi vil følge kampen og oppdatere med de viktigste hendelsene her.