– Som United-mann er jeg veldig bekymret for det som skjer i Liverpool

Gary Neville tror Liverpool har en alle tiders sjanse på tittelen dersom de nedprioriterer Champions League.

13. sep 2018 kl 13.53 Arild Skjæveland

Neste uke starter Champions League igjen, og Liverpool har fått en tøff trekning. Klubben var tredjeseedet, og er i gruppe C, sammen med Paris Saint-Germain, Napoli og Røde Stjerne.

Gary Neville har de siste årene blitt Englands kanskje aller mest respekterte fotballekspert. Det tidligere hatobjektet fra Manchester United mener Liverpool har en alle tiders sjanse denne sesongen, og bør nedprioritere Champions League.

– Dersom Liverpool vinner ligaen må jeg kanskje slutte i Sky Sports, sier Neville i et intervju med The Times.

– Dersom jeg var Liverpool hadde jeg nedprioritert Champions League. Jeg vet at det er veldig vanskelig å gjøre, men dersom de kan gå inn i februar, mars og april uten den turneringen, så tror jeg de hadde hatt en meget god sjanse, dersom de hadde noen uker fri, sier han videre.

Neville forklarer sine tanker med arbeidsmengden som kreves fra Jürgen Klopp, og spesielt for de tre lengst fremme.

– Spillestilen deres er veldig utmattende for de tre lengst fremme, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. Fallet i kvalitet bak dem vil bli avgjørende, dersom det kommer skader eller de må spille hver onsdag og lørdag.

Veldig bekymret for Liverpool

Som Manchester United-mann liker han ikke det han ser på Anfield for tiden.

– Som United-fan er jeg veldig bekymret. De tre i angrep har alltid vært fantastiske, men nå har de en midtbane med løpskapasitet, som er pasningssterke og har bredde. Bakover ser de solide ut.

– Fotballen de spiller under Jürgen Klopp er fantastisk. Som United-supporter er det en bekymring, fordi vi fortsatt tenker «hvem som helst, bare ikke dem». Det er det samme for dem. «Alle utenom dem».

– Det er en bekymring. Jeg fikk se litt av det for noen år siden da Brendan Rodgers gikk for tittelen. Tusenvis i gatene, bluss før kampen. Da tenkte jeg: «tenk om de vinner dette…» Jeg stilte på Anfield tre timer før avspark for ellers hadde jeg ikke komt meg inn på stadion.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]