Babel returnerer til Premier League

Den tidligere Liverpool-spilleren drar på utlån til Fulham ut sesongen.

12. jan 2019 kl 22.34 Marius Rabben

Ryan Babel, som spiller i Besiktas, skal ha medisinsk test på tirsdag og lånes deretter ut i seks måneder.

Det opplyser den nederlandske avisen De Telegraaf lørdag kveld.

32-åringen har spilt i tyrkisk fotball i to år etter et opphold Deportivo La Coruña. Etter at han i januar 2011 ble solgt fra Liverpool, hvor han tilbrakte tre og et halvt år, har den nederlandske kantspilleren flyttet ofte på seg:

Veien gikk først til Hoffenheim, men han ble – med bidrag fra egne midler – fristilt fra kontrakten etter 18 måneder i klubben. Derfra dro han til gamleklubben Ajax på en ettårsavtale, før han reiste til Tyrkia og Kasimpasa i 2013. To år senere skrev han under for mesteren i proffligaen i De forente arabiske emirater, Al-Ain, men etter noen konflikter med klubbledelsen fikk han etter hvert prøve seg i spansk fotball for La Coruña.

– Mange viste interesse

OVER TRE ÅR I RØDT:
OVER TRE ÅR I RØDT:  Babel var en populær karakter blant mange Liverpool-supportere, og gjorde seg ofte bemerket som innbytter.

Der spilte han i en halv sesong. I januar 2017 skrev han under på en avtale med Besiktas som strakk seg i to og et halvt år. Nå, etter to år, returnerer han altså til Premier League for å kjempe om plassen med Fulham.

Ifølge nettstedet Voetbal International er det økonomiske problemer i Besiktas som har gjort Babel tilgjengelig på markedet. Den tyrkiske klubben skal nemlig ha ønsket å forlenge avtalen, men kantspilleren er blant de best betalte på Istanbul-laget, og etter en runde forhandlinger ble en januarovergang aktuell.

Flere klubber skal ha vist interesse, men valget har altså falt på en låneavtale hos Fulham, som med 14 poeng ligger nest sist på tabellen etter 22 runder.

Verken London-klubben eller Besiktas har foreløpig bekreftet nyheten.

Babel scoret 22 ganger på 146 kamper som Liverpool-spiller fra 2007 til 2011.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]