Klopp var ikke fornøyd med poengdeling– Det var den mest soleklare situasjonen de siste ukene

Jürgen Klopp skulle gjerne sett at dommer Martin Atkinson hadde blåst for straffespark da Naby Keita ble lagt i bakken tidlig i andre omgang.

30. jan 2019 kl 23.57 Odd Sindre Tonning

Naby Keita hadde nesten komt seg fri, og skulle til å skyte fra innsiden av boksen da Barbosa Pereira felt ham. Flere var sikre på at Atkinson skulle blåse og peke på straffemerket, men det gjorde han ikke. Dette reagerte Klopp på etter kampen.

– Vanligvis må jeg svare på hvorfor vi fikk et "billig" straffespark, men situasjonen i dag var kanskje den mest soleklare situasjonen vi har har sett siste ukene. Jeg vet ikke hvordan Atkinson ikke så det, han hadde den beste posisjonen på banen, kanskje sett bort fra kameraene. Men det er sånn det er, du får spørre ham hvorfor det ikke ble straffe, sier Klopp etter kampen.

Jeg vet ikke hvordan Atkinson ikke så det, han hadde den beste posisjonen på banen.Jürgen Klopp

Godt organiserte

Da Sadio Mané ga Liverpool ledelsen tidlig i kampen kunne det se ut som om de skulle ha full kontroll mot Leicester. Men gjestene kjemper seg mesterlig inn i kampen igjen, og sikret seg ett poeng på Anfield. Klopp peker på to grunner for at det gikk som det gikk.

– Kampen var vanskelig, først og fremst på grunn av motstanderen. De var godt organiserte, og forsvarte seg dypt.

– For det andre så gjorde banen det vanskelig. Snøen i England er vanskelig. Laget med ballinnehavet sliter mer med det, fordi det er de som må få tempo på ballen. Vi fikk det ikke til å stemme i dag, sier Klopp.

Ser fremover

Manageren forundret seg over at Liverpool slet med å få tempo på ballen. Hjemmelaget slet med å skape de helt store sjansene i andre omgang, da de jaktet på det avgjørende målet.

– For å bryte ned et lag som Leicester må man akselerere og få opp tempoet i avgjørende områder. Jeg vet ikke hvorfor, men det klarte ikke vi å gjøre.

–Situasjonen med målet var vanskelig. Vi forsvarte førsteballen, vi forsvarte andreballen, også kom tredjeballen inn igjen etter en flott heading fra Chilwell. Vi forsøkte å dytte ut folk, vanligvis virker det for oss, men denne gangen gjorde det ikke det, sier han om målet.

Til tross for poengdeling, velger Klopp å se på kampen fra den lyse siden.

– Vi må akseptere resultatet i kveld. Vi fikk et poeng, noe som er bedre enn hva vi hadde før kampen. Det er ikke så bra som vi ønsket, men vi forventer ikke å gå gjennom ligaen og slå alle sammen.

– Nå har vi et par dager til å forberede oss på West Ham. Det er det vi gjør, vi teller ikke poeng og håper på luker mellom oss og andre lag. Vi skal vinne fotballkamper, det skjedde ikke i kveld, og vi er ikke fornøyde med det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]