Skadeoppdatering:Duo nærmer seg retur

Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez skal begge to være nærme en retur fra skadene som har holdt dem på sidelinja den siste tiden.

31. jan 2019 kl 15.24 Odd Sindre Tonning

Liverpool har for øyeblikket flere defensive spillere på skadelisten, og før Joel Matip og Dejan Lovren returnerte fra skade hadde Fabino vikariert som midtstopper, og James Milner og Jordan Henderson har fått spilletid på høyrebacken. Nå nærmer enda flere spillere seg en retur fra skader.

Trent Alexander-Arnold

Den unge scouseren ble skadet under oppvarmingen mot Brighton for nesten tre uker siden. Han spilte likevel hele kampen, men har siden da vært satt ut av spill av en kneskade.

SNART TILBAKE:
SNART TILBAKE:  Alexander-Arnold er den som er forventet å være nærmest en retur, etter skaden han pådro seg mot Brighton.

Klopp bekreftet før kampen mot Leicester at unggutten nærmer seg en retur, men utelukket allerede da at han kom til å spille den kommende kampen.

Det er forventet at Alexander-Arnold vil returnere i løpet av den kommende måneden. Sannsynligvis til neste helg.

Joe Gomez

Gomez åpnet sesongen på fantastisk vis som van Dijk sin stoppermakker, men under kampen mot Burnley i begynnelsen av desember pådro han seg et brudd i leggen.

Klopp har tidligere innrømmet at skaden var mer komplisert enn man først hadde trodd.

Vi trodde for tre uker siden at han ville være nærmere, men vi måtte gjøre en ny diagnose. Skaden er ikke som den Trent [Alexander-Arnold] eller Gini [Wijnaldum] hadde, der vi vet at det er akkurat den tingen som er feil. Det kunne vært sånn, men den var mer alvorlig enn først anntatt. Det er vanskelig å bedømme akkurat nå, så vi får vente et par uker og se, sa Klopp forrige uke.

KOMPLISERT:
KOMPLISERT:  Skaden til Gomez var mer komplisert enn først antatt, men også han nærmer seg en retur.

Det er med andre ord vanskeligere å spå når Gomez vil være tilbake, men det er forventet at han returnerer i løpet av februar.

Nathaniel Phillips

Phillips fikk muligheten under oppkjøringen til denne sesongen, og ble nok sett på som en backup på stopperplass. Men da Gomez, Lovren og Matip alle var ute med skade, gjaldt det samme også for Phillips.

Skadene har også begrenset hans spilletid for U23-laget denne sesongen, og så langt har han bare seks kamper. For øyeblikket går han gjennom en rehabiliteringsfase etter en ankeloperasjon.

REHABILITERING:
REHABILITERING:  Phillips går gjennom rehabilitering etter en operasjon, og vil fortsatt være ute en liten stund til.

Phillips vil ikke være tilbake med det første, og han må nok belage seg på ytterligere noen måneder på sidelinjen. Sent i mars eller i april kan være realistisk å se for seg, ifølge Liverpool Echo.

Alex Oxlade-Chamberlain

Oxlade-Chamberlain begynte virkelig å bli varm i trøya da han pådro seg en stygg kneskade i Champions League semifinalen mot Roma i april. Det var forventet at han kom til å gå glipp av hele denne sesongen, men før kampen mot Leicester kom Klopp med oppmuntrende nyheter.

– Det vil fortsatt ta en liten stund. Forrige gang jeg snakket om dette la jeg litt press på det medisinske apparatet, men når jeg ser han bevege seg med ball, og på hva han allerede gjør, så ser det bra og lovende ut.

TRENER UTE:
TRENER UTE:  Oxlade-Chamberlain har begynt å trene ute med ball, og kan være tilbake i spill denne sesongen.

Han poengterte likevel at etter å ha vært ute så lenge så ønsker han ikke å pushe Oxlade-Chamberlain for hardt i returen, men at man kanskje kan få se han på banen denne sesongen. Rundt april kan vi se en mulig retur.

Rhian Brewster

Stjerneskuddet har det vært knyttet forventninger til, særlig etter at han var med på å sikre U17-verdensmesterskapstittelen med England. Denne sesongen har han derimot møtt mye motgang, og har slitt med både ankel og kne. I januar i fjor skadet han leddbåndet sitt mot Manchester City, og måtte operere.

OPERERT:
OPERERT:  Brewster har operert kneet etter en leddbåndskade, og vil sannsynligvis være ute fram til pre-season.

– Vi trenger ikke tenke på ham før pre-season, men han er i godt humør. Han er integrert i troppen, og vår oppfatning av ham vil ikke endre seg. Vi må vente litt lenger, men noen ganger er det sånn det er, forteller Klopp.

Han har begynt å trene ute igjen, men Liverpool ønsker ikke å forhaste seg med å få ham i spill igjen. Dermed vil han sannsynligvis ikke være tilgjengelig før i juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]