– Fabinho var gjennom det samme som meg, og nå er Naby det samme

Andy Robertson ser på det som en god ting at spillerne får tid til å lære.

14. jan 2019 kl 12.27 Arild Skjæveland

Andy Robertson kom til Liverpool sommeren 2017, men fikk ikke sjansen til å spille fast før Alberto Moreno skadet seg i desember samme år. Siden den gang har han gjort venstrebacken til sin, og er nå en av Europas desidert beste i sin posisjon.

Han har tidligere innrømmet at han var frustrert over at han ikke fikk spilletid da han først kom, og at han banket på kontoret til Jürgen Klopp for å spørre hva han gjorde galt. Denne sesongen har to andre sommerkjøp vært gjennom det samme. Fabinho var knapt i kamptroppen før han debuterte mot Paris Saint-Germain i midten av september, mens Naby Keita har vært mye inn og ut.

– Alle guttene som har kommet inn har opplevd mye av det samme. Jeg og Alex Oxlade-Chamberlain opplevde det forrige sesong. Nå er det Naby Keita som har det litt sånn. Fabinho har vært gjennom det, og det samme har Xherdan Shaqiri, sier Robertson i et intervju med Liverpool Echo.

– Det handler om å lære, og en må bli vant med de enorme forventningene som kommer med å spille for Liverpool. Det tok tid for meg, men når jeg ble vant med det har jeg ikke sett meg tilbake, sier den sympatiske skotten.

Skryter av Fabinho

Fabinho spilte sin 19. kamp for sesongen borte mot Brighton. Der spilte han midtstopper, og laget holdt nullen.

– Fabinho tok sin tid, og nå får vi belønningen. Det er klart han helst skulle ønske at han spilte lenger fremme på banen i de to siste kampene, men vi trengte ham for å holde nullen, og klarte det, så det skal han ha all skryt for.

– For en som spiller i en uvant posisjon, gjorde han det så bra. Han klarerte, og hadde så mange gode blokkeringer. Han må få skryt, for det kan ikke ha vært lett å spille i en annen posisjon. Jeg er sikker på at han helst ville spilt som nummer 6, men slik er innstillingen vi har i stallen. Alle er villig til å spille i andre posisjoner dersom vi må.

– Jeg er sikker på at manageren fortalte ham det tidlig, og han tok utfordringen. Jeg synes han var strålende – han var klasse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]