MÅTTE VENTE:  Andy Robertson måtte vente på sin sjanse. Det måtte også Fabinho.

– Fabinho var gjennom det samme som meg, og nå er Naby det samme

Andy Robertson ser på det som en god ting at spillerne får tid til å lære.

Andy Robertson kom til Liverpool sommeren 2017, men fikk ikke sjansen til å spille fast før Alberto Moreno skadet seg i desember samme år. Siden den gang har han gjort venstrebacken til sin, og er nå en av Europas desidert beste i sin posisjon.

Han har tidligere innrømmet at han var frustrert over at han ikke fikk spilletid da han først kom, og at han banket på kontoret til Jürgen Klopp for å spørre hva han gjorde galt. Denne sesongen har to andre sommerkjøp vært gjennom det samme. Fabinho var knapt i kamptroppen før han debuterte mot Paris Saint-Germain i midten av september, mens Naby Keita har vært mye inn og ut.

– Alle guttene som har kommet inn har opplevd mye av det samme. Jeg og Alex Oxlade-Chamberlain opplevde det forrige sesong. Nå er det Naby Keita som har det litt sånn. Fabinho har vært gjennom det, og det samme har Xherdan Shaqiri, sier Robertson i et intervju med Liverpool Echo

– Det handler om å lære, og en må bli vant med de enorme forventningene som kommer med å spille for Liverpool. Det tok tid for meg, men når jeg ble vant med det har jeg ikke sett meg tilbake, sier den sympatiske skotten.

Skryter av Fabinho

Fabinho spilte sin 19. kamp for sesongen borte mot Brighton. Der spilte han midtstopper, og laget holdt nullen.

– Fabinho tok sin tid, og nå får vi belønningen. Det er klart han helst skulle ønske at han spilte lenger fremme på banen i de to siste kampene, men vi trengte ham for å holde nullen, og klarte det, så det skal han ha all skryt for.

– For en som spiller i en uvant posisjon, gjorde han det så bra. Han klarerte, og hadde så mange gode blokkeringer. Han må få skryt, for det kan ikke ha vært lett å spille i en annen posisjon. Jeg er sikker på at han helst ville spilt som nummer 6, men slik er innstillingen vi har i stallen. Alle er villig til å spille i andre posisjoner dersom vi må.

– Jeg er sikker på at manageren fortalte ham det tidlig, og han tok utfordringen. Jeg synes han var strålende – han var klasse.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
23.01.2019 kl 13:56

Har scoret nøyaktig like mange mål som i fjor

Samtidig som Liverpool er langt mer solide bak. Slikt blir det tabelltopp av.

+
23.01.2019 kl 11:17

Frykter å tape kampen om fansen

Men det er ikke andre fotballklubber Liverpool frykter.

+
23.01.2019 kl 07:44

Slettet Twitter-kontoen etter mystisk tweet

På sosiale medier spekuleres det nå over en lav sko hvorfor Mohamed Salah har slettet sin Twitter-konto etter at han la ut en kryptisk tweet.

+
22.01.2019 kl 23:10

München kan være et mål for Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain kan være tilbake i full trening i februar, og har en mulighet til å rekke de to siste månedene av denne sesongen.

+