Gjensyn med Benteke

Christian Benteke er tilbake på banen etter å ha mistet fire måneder med en kneskade.

16. jan 2019 kl 09.46 Arild Skjæveland

Christian Benteke gikk målløs av banen i sesongens fire første Premier League-kamper, før han pådro seg en kneskade som gjorde at han mistet de neste 17 kampene.

I helgen gjorde han comeback da han kom inn de siste 12 minuttene i 1-2 tapet hjemme mot Watford.

– Det var veldig fint å være tilbake med guttene, og spesielt siden det var på hjemmebane. Det er bare synd at vi ikke kunne vinne kampen. Det er langt igjen. Jeg har jobbet så hardt for å komme tilbake, så forhåpentligvis kan jeg holde meg frisk og score noen mål, sier spilleren til cpfc.co.uk etter comebacket sitt.

– Jeg kom tilbake til riktig tidspunkt, for guttene har vært veldig solide de siste ukene, og forhåpentligvis kan jeg hjelpe til.

Vanskelig fjorårssesong

Benteke ble solgt til Crystal Palace i 2016. Londonklubben betalte 27 millioner pund for belgieren – en sum som kan stige til 32 millioner pund dersom han skulle innfri.

I sin første sesong var han en suksess på Selhurst Park. Han scoret 15 ligamål og to mål i FA cupen. To av ligamålene kom på Anfield, da Palace vant 2-1 i april 2017. Det var forrige gang de helrøde tapte en ligakamp på Anfield.

Forrige sesong var tyngre for 28-åringen, som kun scoret tre mål på 31 kamper.

Liverpool har vært et lag den store spissen har scoret mange mål mot. For Aston Villa og Palace har han scoret sju mål på 11 kamper mot de helrøde. På sine tre siste kamper mot sin gamle klubb har han gått målløs av banen.

Liverpool - Crystal Palace spilles lørdag kl. 16.00, og sendes ikke direkte på TV. Kampen sendes i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl. 18.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]