– Han kan omstille seg til å spille i ulike posisjoner

Lagkamerat beskriver Roberto Firmino som en smart fyr, som omstiller seg etter lagets behov.

24. jan 2019 kl 10.12 Einar Kvande

Roberto Firmino er en svært anvendelig spiller for Jürgen Klopp, og nå får han skryt av landsmannen Fabinho.

Firmino har gjort 11 mål så langt denne sesongen, inkludert et hat-trick mot Arsenal i romjula.

– Firmino er en spiller som er veldig god til å omstille seg til å spille i ulike posisjoner. Han er en nummer 9, men han bidrar også mye i det oppbyggende spillet, slår Fabinho fast til Liverpoolfc.com.

– Han er veldig viktig for laget i store deler av kampene. Han spiller som han er nummer 10 eller nummer 8. Han er en veldig smart fyr, som omstiller seg etter behovene til laget.

– Han er veldig god med ryggen mot mål, og i det oppbyggende spillet som jeg nevnte, og han kan også starte angrep. Han hjelper også til med det generelle lagarbeidet, i tillegg til at han er en avslutter i toppklassen. Så ja, han er en veldig viktig spiller for oss, konstaterer Fabinho.

Scoret igjen

Firmino scoret også i 4-3 seieren over Crystal Palace i helgen.

– Ingen tvil om at han er en komplett spiss. Han er en spiller som er veldig smart utenfor feltet. Inne i feltet er han også veldig god, både med høyre fot, venstre fot og i lufta, sier Fabinho om lagkameraten.

– Studerer vi de fire målene han scoret mot Arsenal og City, kan man hevde at han er en spiller for de store anledningene. Selvtilliten hans er skyhøy, og jeg håper han klarer å beholde denne troen på seg selv og fortsetter å score mål i lang tid fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]