Harry er fantastisk fra distanse

Harry Wilson scoret i kveld sitt åttende mål fra utenfor 16-meteren denne sesongen.

16. jan 2019 kl 22.56 Einar Kvande

Ingen er i nærheten av å matche dette i de fire øverste divisjonene i England. Det er minst dobbelt så mange mål fra utenfor 16-meteren som noen annen spiller i disse fire ligaene! Det sier det meste om Harry Wilsons strøkne venstrefot.

Wilson var tilbake i startoppstillingen til Derby i kveldens omkamp i FA-cupen mot Southampton på St Mary's. Dette var hans første kamp etter at han måtte ut med en hofteskade i matchen mot Middlesbrough 1. januar.

Utsøkt innlegg

Etter to kjappe Southampton-mål reduserte den utlånte Liverpool-spilleren til 2-1 ved å sette et frispark direkte i mål fra en posisjon like utenfor hjørnet av 16-meteren. Ikke lenge etterpå la han et fremragende innlegg som Martyn Waghorn enkelt kunne stange i mål, og dermed fikk Derby ekstraomganger mot Premier League-laget.

Wilson ble byttet ut tolv minutter ut i første ekstraomgang, og med både scoring og målgivende pasning hadde han vært Derbys klart beste spiller frem til da.

Det ble ingen scoringer i ekstraomgangene, så avansementet til fjerde runde måtte avgjøres på straffespark-konkurranse. Den vant Derby 5-3, og sendte dermed Southampton ut av FA-cupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]