– Jeg har bedt spillerne om å ignorere Liverpool

Pep Guardiola mener laget vil tape dersom spillerne bryr seg om hva Liverpool gjør.

15. jan 2019 kl 08.47 Arild Skjæveland

Mandag kveld vant Manchester City 3-0 over Wolverhampton, og kuttet forspranget på toppen av tabellen til fire poeng.

De lyseblå har startet 2019 forrykende, med 2-1 seier over Liverpool, 7-0 seier over Rotherham, 9-0 seier over Burton Albion, og en 3-0 seier over Wolves.

Pep Guardiola ber spillerne om å ignorere Liverpool og det de helrøde gjør i andre halvdel av sesongen.

– Jeg har ikke en spåkule og kan finne ut hvor mange poeng en vil trenge for å vinne ligaen. Jeg har bedt spillerne om å ignorere terminlisten, og om å ikke se på kalenderen for Liverpool sine kamper. Bare glem det, sier Guardiola til the Guardian.

– Min erfaring er at du da vil tape dine egne kamper, og da er alt over. Det eneste vi kan gjøre er å vinne våre kamper, og så kommer det kanskje en dag der Liverpool ikke lykkes. Dersom vi ikke vinner, vil de vinne ligaen, sier han videre.

Møter tabelljumboen i neste

Mandag kom meldingen kom at David Wagner er ferdig i Huddersfield, som vil ha en ny manager når de får Manchester City på besøk på søndag. Huddersfield har ikke vunnet en kamp siden 25. november da de slo Wolverhampton, og står med to seire hele sesongen.

– Det beste vi kan gjøre er å se til neste kamp. Det er mot Huddersfield, som vil ha en ny manager. Dersom Liverpool vinner tittelen er jeg sikker på at jeg vil gratulere Jürgen, for da vil det ha vært vel fortjent, sier Guardiola.

Liverpool spiller igjen før City til helgen. De helrøde tar imot Crystal Palace på Anfield kl. 16.00 lørdag, i en kamp som ikke sendes direkte på norsk TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]