Kåret til månedens spiller og manager i Premier League

Virgil van Dijk og Jürgen Klopp vant prisene som månedens spiller og manager for desember.

11. jan 2019 kl 17.11 Hans Christian Boge-Fredriksen

I løpet av en travel desember måned spilte Liverpool hele syv kamper i Premier, i tillegg til en i Champions League. Samtlige av kampene ble vunnet på imponerende vis.

Som følge av de gode prestasjonene har van Dijk og Klopp fått sine prestisjefulle priser.

Første gang denne sesongen

Det er første gang denne sesongen at Liverpool vinner en av de to prisene. Forrige gang var i mars i fjor, da Mohamed Salah ble kåret til månedens spiller.

Van Dijk har nå blitt kåret til månedens spiller for første gang siden han kom til engelsk fotball sommeren 2015.

– Jeg er veldig stolt over å vinne. Takk til alle i laget som har hjulpet meg til dette, og til fansen som har støttet, sier van Dijk.

– Det har vært en fantastisk måned, og forhåpentligvis kan vi fortsette videre.

Van Dijk bidro i desember med sin første Premier League-scoring for Liverpool, og var en viktig brikke i en fantastisk måned, spesielt sett defensivt. På de syv kampene i ligaen holdt Liverpool nullen hele fire ganger, og slapp kun inn tre mål.

Nederlender noterte seg også for sin første ligascoring i Liverpool-trøya da han scoret i borteseieren over Wolverhampton. I tillegg hadde han en assist i snuoperasjonen borte mot Burnley, samt at det var han som hadde skuddet som gikk i tverrliggeren, før Origi omsider satte inn den veldig spesielle scoringen mot Everton.

Van Dijk vant kåringen foran lagkompis Salah, Heung-min Son, Felipe Anderson, Eden Hazard, Harry Kane og Marcus Rashford.

Måtte vente over to år

Klopp vant som forventet månedens manager etter en perfekt måned. Dette er andre gang 51-åringen vinner prisen. Vi må omtrent to og et halvt år tilbake i tid for å finne forrige seier, i september 2016.

Tyskerens mannskap gikk i løpet av desember forbi Manchester City på tabellen, og opp på tabelltopp. Det ble scoret hele 22 mål i desember, og som nevnt kun sluppet inn tre baklengsmål.

– Det er hyggelig, prikken over i-en, sier Klopp til Premier League etter å ha fått prisen.

– Det var en veldig suksessfull, men vanskelig måned.

Dette er første gang Liverpool vinner de to største kåringene i samme måned siden mars 2014. Da vant Brendan Rodgers månedens manager, mens Steven Gerrard og Luis Suárez delte prisen for månedens spiller, ifølge liverpoolfc.com.

Roberto Firmino var nominert i prisen for månedens mål, etter sin andre scoring mot Arsenal, der han kjørte slalåm gjennom forsvaret. I den kategorien var det Andros Townsend sin utrolige scoring mot Manchester City som gikk seirende ut.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]